VM 2014: Gruppe G - Vurdering


Tyskland

Odds: 6.00

VM-kvalifiseringen: Tilnærmet prikkfritt. Kun 4-4 mot Sverige forhindret 100% rent rulleblad i gruppespillet. De virker å ha blitt sterkere utover i kvalifiseringen, selv om skadene på midtbanespilleren Sami Khedira kan vise seg skjebnesvangert. 

Tidligere prestasjoner: Vinnere i 1954, 1974, 1990 (Som Vest-Tyskland)

Nøkkelspiller: Mesut Özil

Han er hjertet i det tyske laget, mannen som får Tyskland til å fungere. Til tross for en treg start i Arsenal-trøya, er kvalitetene hans uomtvistelige. Tyskland er nødt til å ha en Özil i form i Brasil. 

Joker: Julian Draxler

En annen midtbanespiller som har rullet ut på det tyske produksjonsbåndet. Schalkes høyt verdsatte spiller kan snart få vist seg fram på høyeste nivå. 

Dersom de var et band ville de vært…

Madonna - Den evigvarende suksesshistorien som aldri slutter å omskape seg selv. 


Portugal

Odds: 30.00

VM-kvalifiseringen: Endte bak Russland i Gruppe F, noe som ble ansett som en fiasko etter portugisiske standarder. Reiste seg mesterlig, og sikret VM-billetter med en overbevisende prestasjon mot Sverige. Zlatan Ibrahimovic blir hjemme når sluttspillet går av stabelen, mens hat-trick helten Ronaldo setter snuten mot sol, sommer og sambarytmer. 

Tidligere prestasjoner: Tredjeplassen i 1966 er fremdeles landets beste plassering

Nøkkelspiller: Cristiano Ronaldo

Hvem andre? Kanskje verdens beste spiller for øyeblikket. Han har vunnet Champions League, titler i både England og Spania, men VM har så langt ikke vært innenfor rekkevidde. Han vil ønske å imponere i hva som blir hans siste VM på høyden karrieremessig. 

Joker: Bruma

Seks mål fra sin posisjon på midtbanen under det nylige U20-VM har ført stjerneskuddet inn på førstelaget. Å kunne lære av spisspartner Didier Drogba i Galatasaray vil kun være positivt for utviklingen, mens trener Paolo Bento kan høste fruktene. 

Dersom de var et band ville de vært…

The Jackson Five - Et talentfullt knippe, men alle synes kun å øye for én av dem.


Ghana

Odds: 150.00

VM-kvalifiseringen: Ghana tok seg til sluttspillet med stil - 7-3 sammenlagt mot play-off motstander Egypt i oktober.

Tidligere prestasjoner: Kvartfinale i 2010.

Nøkkelspiller: Asamoah Gyan. The Black Stars har beholdt kjernen av laget som imponerte i forrige VM-sluttspill, og det er fremdeles talismanen Gyan de setter sin lit til. Gyan skapte seg et navn under mesterskapet i Sør Afrika, og kan vise til 91 mål på 80 kamper for sin nåværende klubb. Se opp! 

Joker: Albert Adomah - Den britiskfødte kantspilleren har imponert for landslaget den siste tiden. Middlesbrough-spilleren vil sørge for et imponerende karrierehøydepunkt, etter å ha startet med amatørfotball for Harrow Borough. Han er imidlertid ikke utelukkende med til Brasil som listefyll. 

Dersom de var et band ville de vært...

One Direction - Denne talentfulle gjengen har virkelig kommet til sin rett den siste tiden. De bør sørge for å smi mens jernet er varmt, for dette varer ikke evig. 


USA

Odds: 100.00

VM-kvalifiseringen: Gikk seirende ut av gruppespillet - fire poeng foran Costa Rica.

Tidligere prestasjoner: Tredjeplass i 1930.

Nøkkelspiller: Clint Dempsey - Den forhenværende Fulham og Tottenham-spilleren er selve hjertet i USAs landslag. Han er en lagets potensielle matchvinnere. 

Joker: Jozy Altidore - Han har vært med en stund, men har - selv i Sunderland - fremdeles til gode å finne en klubb som virkelig passer egen spillestil. Han er sterk, direkte og motstandernes forsvarsspiller kan få vansker med å stoppe ham.

Dersom de var et band ville de vært…

The Kinks - Nokså gode, men overskygget av andre - og bedre - grupper.

Sats på vinneren av Gruppe G her!