VM 2014: Gruppe F - Vurdering


Argentina

Odds: 6.00

VM-kvalifiseringen: Gikk seirende ut av den sør-amerikanske kvalifiseringen. Tapte den første kampen mot Uruguay, men var deretter tilnærmet prikkfrie. 

Tidligere prestasjoner: Vinnere i 1978 og 1986

Nøkkelspiller: Lionel Messi 

En av turneringens hovedattraksjoner, og han vil garantert være fast bestemt på å kunne dytte VM-troféet inn i premieskapet. 

Joker: Angel di Maria  

Spiller i skyggen av Messi og Sergio Agüero på landslaget, men Di Maria kan så visst skape magi på fotballbanen på egenhånd. 

Dersom de var et band ville de vært…

The Eagles - En gruppe som har lidd under svak ledelse de siste årene, selv om ingen stiller spørsmålstegn med kvalitetene. 


BosniaOdds: 200.00

VM-kvalifiseringen: Snek seg foran Hellas på målforskjell. Nasjonens 30 scoringer gjorde dem til et av de mestscorende i den europeiske kvalifiseringen. 

Tidligere prestasjoner: Aldri tidligere deltatt.

Nøkkelspiller: Edin Dzeko – scoringer på løpende bånd i VM-kvalifiseringen: 10 totalt. Kan være en seriøs kandidat til Gullballen. 

Joker: Zvjezdan Misimović

Dzeko er kanskje Bosnias fremste målgarantist, men Misimovic har like fullt notert seg for åtte scoringer fra sin posisjon på midtbanen. Utviklet en tilnærmet telepatisk link med Dzeko i Wolfsburg, noe som ikke har endret seg på landslaget. 

Dersom de var et band ville de vært...

Miley Cyrus - Multi-talent med evne til å dra overraskelser ut av hatten.


Iran


Odds: 1500.00

VM-kvalifiseringen: Slett ikke ille - Gikk seirende ut av en gruppe som inkluderte Sør Korea. 

Tidligere prestasjoner: Første runde i 1978, 1998 og 2006

Nøkkelspiller: Javad Nekounam - Den sentrale midtbanespilleren har oppsiktsvekkende 141 landskamper for Iran. Kaptein Nekounam er kjent for sine pasningsevner og hang til susende langskudd. 

Joker: Ashkan Dejagah - Den forhenværende Fulham-spilleren - er en vrien spiller, og kan skape problemer for motstanderne.

Dersom de var et band ville de vært...

Jemini - Som Storbritannias Eurovision-bidrag. Forvent null poeng.


Nigeria Odds: 300.00

VM-kvalifiseringen: Stakk av med seieren i en enkel gruppe, bestående av Malawi, Kenya og Namibia. Tok seg deretter helskinnet igjennom play-offen mot Etiopia. 

Tidligere prestasjoner: Siste 16 i 1994 og 1998

Nøkkelspiller: John Obi Mikel - Scorer ikke mange mål, men er en stabiliserende faktor sentralt på midtbanen. Var viktig i landslagets seier i Afrikamesterskapet. 

Joker: Emmanuel Emenike - Fenerbache-spissen var Nigerias fremste målscorer i kvalifiseringen med tre fulltreffere. Dersom han kan finne nettmaskene også i VM, kan Nigeria ta seg videre. 

Dersom de var et band ville de vært...

Avicii - Etter å ha slitt med å bli lagt merke til, begynner dette laget endelig å prestere opp mot potensialet.

Sats på vinneren av Gruppe F her!