VM 2014: Gruppe D - Vurdering


Uruguay

Odds: 30.00

VM-kvalifiseringen: Nasjonen endte på femteplass i kvalifiseringen - et skuffende resultat tatt i betraktning stjernespillerne de har til disposisjon. Uruguay måtte således spille play-off mot Jordan, noe som knapt kan kalles motstand. 

Tidligere prestasjoner: Vinnere i 1930 og 1950.

Nøkkelspiller: Luis Suarez

Suarez’ siste oppvisning i et VM-sluttspill var et svalestup. Ikke bare førte det til hans egen utvisning, men også et straffespark som Asamoah Gyan misset på. I de etterfølgende årene har Suarez ikke akkurat vært mindre kontroversiell, selv om han er en kilde til inspirasjon på banen. Partnerskapet med Edinson Cavani er dødelig, mens hans evne til å vinne kamper på egenhånd gjør ham til en å se opp for i Brasil. 

Joker: Abel Hernandez

I et lag hvor offensive kvaliteter ikke er mangelvare, har denne unggutten likevel levert syv scoringer på 11 opptredener. Det er utrovekkende for de øvrige nasjonene å vite at dersom Cavani, Suarez og Forlan alle skulle svikte, venter denne karen på sin sjanse. 

Dersom de var et band ville de vært…

Charlie Chaplin: Tidlig suksess, men stille etter den tid.


Costa Rica

Odds: 750.00

VM-kvalifiseringen: Brukbart. Endte kun fire poeng bak gruppevinner USA.

Tidligere prestasjoner: Siste 16 i 1990.

Nøkkelspiller: Bryan Ruiz - Stjernen i dette Costa Rica-laget. Fulham-spilleren vil få oppgaven med å score målene som sender Costa Rica videre i turneringen. Ikke små forventninger, altså...

Joker: Christian Bolanos - FC København-spilleren har erfaring fra Champions League, og er en farlig herremann på vingen for Costa Rica. 

Dersom de var et band ville de vært

The Commodores - "once, twice, three times a loser".


England

Odds: 25.00

VM-kvalifiseringen: Løste billett til VM-sluttspillet som gruppevinner foran Ukraina. Roy Hodgsons mannskap gikk i tillegg ubeseiret gjennom gruppespillet. 

Tidligere prestasjoner: Vinnere på hjemmebane i 1966. 

Nøkkelspiller: Wayne Rooney  

Manchester Uniteds formspiller har til gode å levere for det engelske landslaget. Brasil 2014 kan bli en turnering som former angriperens ettermæle. 

Joker: Andros Townsend

Denne Tottenham-spilleren er ny på internasjonalt nivå, men viste seg frem mot Polen og Montenegro i oktober. Mannens fart og skaperevne kan være et hemmelig våpen neste sommer. 

Dersom de var et band ville de vært...

Engelbert Humperdink - De hadde flyktig suksess på 60-tallet, men har vært en konstant skuffelse etter den tid. 


Italia

Odds: 15.00

VM-kvalifiseringen: Unbeseiret. Gjorde akkurat nok til å avansere fra en vrien gruppe med Danmark og Tsjekkia. Likevel ikke fullt så overbevisende som andre gruppevinnere. Sparer de kruttet til Brasil?

Tidligere prestasjoner: Vinnere i 1934, 1938, 1982 og 2006

Nøkkelspiller: Andrea Pirlo – I en alder av 34, er dette etter alle solemerker ballkunstnerens siste VM. Pirlo var en del av laget som vant turneringen i 2006, og Italia har mulighet til å ta sitt femte VM-trofé neste sommer. 

Joker: Mario Balotelli – Jokeren fremfor alle jokere. Den italienske angriperen kan være briljant og urdårlig. Gjerne i én og samme kamp. Dersom han beholder roen, er han en potensiell matchvinner.

Dersom de var et band ville de vært

Cliff Richard - Kapable til å komme opp med en hit i hvert tiår.

Sats på vinneren av Gruppe D her!