Tippetips, UEFA Super Cup: Chelsea v Atletico Madrid


Chelsea 2.30, Uavgjort 3.25, Atletico Madrid 3.10

Europa League blir gjerne sett på som fattigmannsutgaven av Champions League. De færreste vil likevel våge å hevde at Chelsea vil få det lett i Monaco når de skal kjempe om et trofé de sist vant i 1998. Roberto Di Matteos mannskap har kanskje startet på plettfritt vis i den hjemlige Premier League, men Atletico har også vært imponerende etter en treg start på sesongen.

Formutvikling

Chelsea kan vise til tre spilte kamper, like mange trepoengere og tabelltopp i Premier League. Laget fra Vest-London ble satt til veggs av nykommeren Reading i 4-2 seieren, mens 2-0 over Newcastle sist var av den uproblematiske sorten.

Atletico sparket i gang La Liga-sesongen med 1-1 mot Levante før Athletic Bilbao fikk juling etter alle kunstens regler med 4-0 på mandag.

Lagene har ikke møtt hverandre nylig, men Chelsea kan se tilbake på kampene i 2009/2010. Champions League-oppgjøret på hjemmebane endte med komfortable 4-0, mens kampen i Madrid stoppet på 2-2.

Dersom du skulle fristes av nevnte sluttresultat, skal du vite at 2-2 er tilgjengelig til 14.00 i odds. 4-0 seier til Stamford Bridge-klubben kan handles til 50.00 i odds.

Lagnyheter: Chelsea

Roberto di Matteo er lysten på å gi nyervervelsene Victor Moses og Cesar Azpilicueta spilleminutter. Det ryktes at sistnevnte - den tidligere Osasuna-forsvareren - vil starte kampen, og således få sin Chelsea-debut.

John Terry er fremdeles suspendert, uten av det hindrer stopperen i å ta i mot troféer av den grunn. Det er dermed all grunn til å tro at nevnte Azpilicueta får plass på høyreback, mens Branislav Ivanovic flyttes inn i midten sammen med Gary Cahill. Manager Di Matteo har ellers ingen andre problemer når laguttaket skal foretas. 

Med et nykomponert forsvar er Chelsea priset til 3.00 for å holde rent bakover i 90 minutter.

Lagnyheter: Atletico Madrid

Det eneste som volder Atletico-trener Diego Simeone hodebry er Kaders langtidsskade. Alt tyder derfor på at den tidligere midtbanelegenden - med over 100 landskamper for Argentina - sender utpå det samme mannskapet som feide Bilbao av banen forrige uke.

Nøkkelspiller: Atletico Madrid

Etter et fantastisk hat-trick i forrige kamp, regner vi Radamel Falcao som nøkkelspiller i denne kampen. Etter at colombianeren ankom Madrid i 2011 har han notert seg for 39 scoringer på 52 kamper.

Dersom Falcao skulle evne å inspirere lagkameratene til en ny 4-0 seier, vil dette betale 80.00 ganger innsatsen. Simeones menn hadde garantert tatt til takke med mer modeste 2-1, noe som gir 12.00 i odds.

Nøkkelspiller: Chelsea

På samme måte som Falcao var Eden Hazard en av de mest omsvermede spillerne i fotballverden. Den belgiske landslagsspilleren har på alle måter levd opp til forventningene etter overgangen fra franske Lille. Dersom Chelsea skulle stikke av med pokalen, vil det ikke komme som en overraskelse dersom 21-åringen er arkitekten bak seieren.

Vurdering

Chelsea er favoritter etter den imponerende starten på Premier League-sesongen. Det er vanskelig å finne argumenter som taler imot. Kampen kan imidlertid vise seg å bli jevnere enn hva oddsen skulle tilsi, og kanskje Di Matteos 11 utvalgte vil ha behov for mer enn de tilmålte 90 minutter for å sikre seieren.

Over 2.5 scoringer i løpet av 90 minutter til 1.95 kan meget vel være et trygt spill. Enkelte vil vurdere 1-1 ved fulltid til 6.50 eller kanskje 2-2 til 14.00 i odds? At begge lag finner veien til nettmaskene betaler 1.72 ganger innsatsen, og er et sannsynlig utkomme.

Beste spill: Chelsea vinner troféet til 1.52 i odds.