Tippetips, AFC Wimbledon v Rochdale


Hjemmelaget foretok gedigne utskiftninger av spillermateriell i sommer. 15 spillere ble sendt på dør, mens seks spillere har kommet inn permanent. Manager Terry Brown har behov for at nyervervelsene får spilt seg inn kjapt, ettersom the Dons har fått mye juling de siste ukene.

Fire kamper uten seier, 0-1-3 og 5:15 i målforskjell er rett og slett fryktelige saker. Wimbledon har imidlertid ikke tapt hjemme på Kingsmeadow denne sesongen, 1-1-0, etter seier over Chesterfield (1-0) og poendeling mot Dagenham sist (2-2). Den rutinerte Brown er klar over at det er forsvaret som er lagets akilleshæl. Ikke mindre enn tre forsvarere er hentet inn på lån siden 23. August; Haynes-Brown (Yeovil Town), George Francomb (Norwich City) og Dale Bennett (Watford).

Gjestene fra Lancashire ligger ett poeng og fem plasser bedre til i League Two – på 16.plass. Nedrykket i fjor var hardt å svelge, men kanskje især å miste spissen Jean Louis Akpa Akpro til Tranmere. Veteranen Gary Jones forsvant til divisjons-kollega Bradford nå i sommer. Manager Jones har da også hentet spillere til The Dale. I likhet med lørdagens motstander – hele 15 spillere. Starten på sesongen har vært under forventningene.

1-2-2 på de fem første seriekampene er bak skjema for retur til League One. Tapet mot Burton Albion (0-1) i forrige kamp må ses i lys av seieren over Fleetwood få dager i forveien. Rochdale ledet 2-0 etter scoringer av Grant og Putterill før de rotet bort hele ledelsen og måtte gå veien om straffespark for å gjøre av med Lancashire-naboen. Midtbanespillerne Kennedy og Tutte er klubbens toppscorere med to fulltreffere hver. Dersom det skal bli flere poeng i fortsettelsen, er Rochdales spisser nødt til å finne kassa.

Beste Spill:
Sats på Over 3.5 scoringer til 2.75
Sats på at begge lag scorer til 1.57