Tipptips: Haugesund vs Strømsgodset


Haugesund 3.70, uavgjort 3.55, Strømsgodset 1.87

Haugesund lever fotballprestasjoner ala “himmel eller helvete” denne sesongen. Det var i høyeste grad av sistnevnte sort da laget reiste hjem fra Skien med 0-4 i hatten sist. Araberne virket å mangle absolutt alt i Søderlund og Gytkjærs fravær, og det er heller ikke tydelig hvem som skal erstatte førstnevnte når han forsvinner til Rosenborg 15. juli. Klubben har nå tapt tre av sine fire nyligste, og vært kronisk ujevne hjemme på Haugesund Stadion. Oddsen på at Jostein Grindhaugs gutter går seirende av banen er 3.70.

Haugesund var nødt til å erstatte nevnte angrepsduo med Henrik Johansen, mens Michael Haukås og Geir Fevang også fikk tillit fra start. Nøkkelspillerne Ugonna Anyora og Henrik Kildentoft (tre gule) er ute mot Strømsgodset lørdag.

Vi begynner så smått å blitt litt lei av Strømsgodset i denne tippespalten. Ikke et vondt ord om fotballen Ronny Deilas mannskap serverer. Ikke et vondt ord om Drammen heller. Vi mistenker bare at gjestene tar dette. I forkant av forrige hjemmekamp mot Trømsø skrev vi følgende:

Hvem kan slå Godset på Marienlyst Stadion? Svar: Ingen. Det er om ikke annet fasiten siden 16. Juni 2011 (24-6-0). Ei heller har vi nevneverdig tro på at Tromsø kan ødelegge den gode statistikken lørdag”.

Etter at Godset gjorde av med Tromsø med sifrene 3-1, kan hjemmefansen synge ”Gamle Gress” mens de leser 25-6-0 siden allerede nevnte juni 2011. Men, hjemme- og bortebane er normalt to ulike ting. Ikke helt så med Strømsgodset. Laget tapte riktignok 0-2 mot Hønefoss i årets første på fremmed gress. Sesongens andre nederlag kom mot den argeste utfordreren Rosenborg et par uker tilbake (0-1). Laget fra det berømmelige hølet på E6 er priset til 1.87 i odds for seier.

Gjestene slo Haugesund her i fjorårssesongen, mens lagene tok til takke med uavgjort på Marienlyst. Godset har totalt vunnet seks av klubbenes ni nyligste innbyrdes oppgjør. Hjemmelaget har kun vunnet én av nevnte ni: i Rogaland i 2011.

Beste Spill:

Sats på 2/2 I markedet Pause/Slutt 2.90 i odds

Sats på at Strømsgodset vinner uten å slippe inn baklengs til 4.00 i odds