Tippetips, Vålerenga vs Tromsø


Vålerenga 2.90, uavgjort 3.45, Tromsø 2.30

VIF tapte den første kampen etter at det ble klart at Martin Andresen gir seg som trener, med 1-3 mot Kjetil Rekdal og Aalesund. Det skal ikke hevdes at Oslo-laget tapte på grunn av at Andresen er ferdig, men det pleier sjelden ha en god innvirkning på laget når treneren sitter på oppsigelse. Vålerenga er ubeseiret på sine fem seneste på Ullevaal (3-2-0), og befinner seg på syvendeplass med 38 poeng.

I likhet med hjemmelaget, har stiller Tromsø med en trener som forsvinner etter sesongslutt. Per Mathias Høgmo nevnes som en het kandidat til jobben som ny VIF-trener. ”Gutan” virker ikke å ha mistet fokus alt trenersnakket til tross, og knep sin syvende seier på åtte kamper med 2-0 over Haugesund. Tromsø er i alle høyeste grad med i kampen om medalje. Selv om klubben ligger syv poeng bak trekløveret Molde, Rosenborg og Strømsgodset – alle på 52 poeng – kan Tromsø både en og to kamper mindre spilt enn lagene over.

Ole Martin Årst fant veien til nettmaskene for tredje gang på fire kamper sist. Selv om det alltid kan stilles spørsmålstegn ved Høgmos gutter på fremmed gress, har tre av de fire seneste endt 1-0.

Beste Spill:

Sats på Tromsø til 2.30

Sats på Ole Martin Årst som målscorer til 3.15