Tippetips: Vålerenga vs Sarpsborg


Vålerenga 1.55, uavgjort 3.90, Sarpsborg 5.80

Det burde være rimelig å hevde at VIF har hatt en svak sesong hittil. Oslo-klubben befinner seg på 10.plass i Tippeligaen, selv om formen strengt tatt ikke er håpløs. Kjetil Rekdals mannskap har nemlig kun tapt én av sine syv nyligste i seriesammenheng (3-3-1). Ei heller skal vi legge altfor stor vekt på nederlaget, som tross alt kom mot serieleder Rosenborg (1-2). Hjemmeseier er priset til 1.55 i odds.

Enga tok sin andre strake borteseier med 2-1 seieren over Hønefoss for to uker siden. Ringerikingene har vært en vrien motstander for de fleste denne sesongen, og stod bokført med tre 1-1 kamper på rappen. Selv om Vålerenga hadde grep om kampen, skal det nevnes at seieren ble godt avhjulpet av Pål Erik Ulvestads utvisning kun fire minutter ut i oppgjøret. Mohammed Fellah fikk sjeldne spilleminutter mot Hønefoss, men regnes likevel å forlate klubben i løpet av kort tid. Veteranen Morten Berre fant nettmaskene for sjette gang denne sesongen, og er tilgjengelig til 2.95 i odds på å score mandag.

Begynner det å bli litt krisestemning i Østfold-klubben etter 1-0-4 på de fem seneste seriekampene? Det er ikke godt å si hva trener Brian Deane tenker, men det faktum at Øyvind Hoås har meldt overgang til Hønefoss og Michael Røn har bestemt seg for å trappe ned i Kråkerøy gjør jobben betydelig vanskeligere. Sarpsborg har behov for forsterkninger, men har kun lykkes med å hente 19-åringen Aaron Samuel fra mandagens motstander VIF. Nigerianeren står bokført med totalt 17 kamper og to scoringer for hovedstadslaget. At spissen scorer mot sin gamle arbeidsgiver kan handles til 4.50 i odds.

Sarpingene gikk på sitt tredje strake tap mot Lillestrøm sist (0-1), og det er den totale mangelen på offensiv kraft og scoringer som bekymrer mest. Gjestene har måttet tåle tap i sine fire nyligste på fremmed gress, og til alt overmål kun én (!) borteseier i Tippeliga-sammenheng gjennom tidene. Borteseier omsettes til 5.80.

Det er vanskelig å se for seg annet enn hjemmeseier her. Sarpsborgs problemer fortsetter med tap i Oslo mandag. Tror vi.

Beste Spill:

Sats på at Vålerenga vinner med 0-1 i handicap til 2.55 i odds

Sats på Over 2.5 scoringer til 1.47 i odds