Tippetips: Tromsø vs Sogndal


Tromsø 1.48, uavgjort 4.00, Sogndal 6.75

Unibet-redaksjonen varslet trøbbel for Agnar Christensens Tromsø etter 1-2 tapet mot slovenske NK Celje i Europa League. Den påfølgende hjemmekampen endte som vi forutså med tap (2-3) mot godtgående Molde. Selv om Gutan vant returoppgjøret mot Robert Korens gamle arbeidsgiver 2-0, tror vi Sogndal kan by på problemer søndag. Hjemmeseier er uansett priset til svært beskjedne 1.48 i odds.

Selv om Tromsø fremdeles med rette kan kalle seg et godt hjemmelag, har de allerede tapt like mange kamper på Alfheim inneværende sesong, som de to foregående årene. Klubben er nødt til å ta varselssignalene på alvor, når de nå står med to strake tap i Tippeliga-sammenheng.

Midtbanespiller Saliou Ciss fikk ikke tillit mot Celje, men kan være tilbake mot Sogndal denne helgen. Jaroslaw Fojut var tilbake i Tromsø-forsvaret mot Molde, mens Ruben Kristiansen og Magnus Andersen fikk midtbaneplassene på bekostning av Thomas Drage og Lars Johnsen. Trener Christensen valgt i tillegg å foreta rokeringer på topp, da Morten Moldskred og Zdenek Ondrasek ble plassert på benken. Alexander Prijovic fikk på sin side sjeldne spilleminutter på topp.

Så hva kan vi si om Sogndal som vi ikke allerede har sagt? Laget fra fruktbygda har vært beint fram imponerende denne sesongen, og står med solide 5-6-4 hittil. Oppvisningen mot Aalesund var av den sedvanlige gode sorten, da de slo tilbake to ganger og fikk med seg 2-2 fra Color Line Stadion. Mens sogningene har imponert med godt forsvarsspill tidligere, er det angrepet som vi merker oss inneværende sesong. Selv borteformen må kalles habil, hvor Jonas Olssons gutter kun har tapt én av sine fem nyligste (2-2-1). Oddsen på Sogndal-seier er hele 6.75.

Sogndal gjorde kun én forandring i startelleveren mot Aalesund. Per Egil Flo ble som kjent solgt til Molde for kort tid siden, mens Eirik Skaasheim er mannen som skal fylle stryningens sko. Laget må klare seg uten tøftspillende Sidimane Sagna til borteoppgjøret i Nordens Paris.

Sogndal er definitivt i best form av disse lagene, selv om Tromsø naturlig nok ikke skal avskrives på Alfheim. Noe sier oss at Gutan ikke helt evner å vinne, mens Sogndal sier seg fornøyd med poengdeling. Da er vel uavgjort helt greit, da?

Beste Spill:

Sats på Uavgjort til 4.00 i odds

Sats på Malick Mané som kampens første målscorer til 11.50 i odds