Tippetips: Tromsø vs Lillestrøm


Tromsø 1.52, uavgjort 4.00, Lillestrøm 6.00

Gutan er som kjent et ganske annet lag hjemme på Alfheim, kontra hva de presterer på fremmed gress. Hjemme i Tromsø har Agnar Christensens gutter kun tapt én gang denne sesongen (0-1 mot Sandnes Ulf), noe vi er villige til å kalle et arbeidsuhell. De fire øvrige kampene har derimot endt med full pott, mot Odd, Haugesund, Sarpsborg og Brann. Kanskje ikke den tøffeste Tippeliga-motstanden, men nok til å finne klubben priset til modeste 1.52 for seier.

Tromsø tapte sin tredje strake bortekamp med nederlaget i Stavanger på tampen av mai, og måtte se seg slått 2-1 mot Rosenborg i 4.runde av cupen onsdag. De røde og hvite hadde en god fjorårssesong, og mange hadde forhåpninger om at Tromsø kunne ta ytterligere et steg denne sesongen. Men, 2013-utgaven av laget fra Nordens Paris er akkurat som før. Gode på hjemmebane og tilsvarende elendige når på reisefot.

Hjemmelaget har hatt nøkkelspillere som Adnan Causevic og Saliou Ciss langtidsskadet, og det er fremdeles spørsmålstegn knyttet til duoen. Ruben Kristiansen er tvilsom etter at han pådro seg en ankelskade på landslagsoppdrag, mens lagets store stjerne – Ruben Yttergård Jenssen – er på vei til tyske Kaiserslautern.

Lillestrøm er på oppadgående, og kunne notere seg for 3-0 over Haugesund før sommerferien. Ikke bare var spillet overbevisende i seg selv, men romerrikingene har nå viktige Frode Kippe tilbake fra skade. Unggutten Fredrik Guldbranden har i tillegg vist at LSK ikke utelukkende trenger å stole på Torstein Helstand og Petter Vaagan Moens scoringer. Trener Haglunds mannskap slo Bryne 2-0 i cupen på onsdag, men måtte ta ekstraomgangene til hjelp. Spørsmålet er hvor mye krefter seieren kostet? Lillestrøm-seier er priset til voldsomme 6.00 i odds.

Greit nok; Tromsø er gode foran hjemmepublikummet på Alfheim, men det får være grenser. Motstanden har vært høyst ordinær, og foruten 5-0 seieren over Sarpsborg har det knapt vært festfotball å snakke om. Nøkkelspillere er enten skadet eller på vei bort fra klubben, mens gjestene virker å være på gang. Vi kjenner vår besøkelsestid!

Beste Spill:

Sats på at Lillestrøm vinner til 6.00 i odds

Sats på Fredrik Guldbrandsen som målscorer til 4.80 i odds