Tippetips, Tromsø vs Haugesund


Tromsø 1.38, uavgjort 4.65, Haugesund 7.50

Det er fristende å avskrive Tromsø med tanke på gullkampen. Klubben står imidlertid med to kamper mindre spilt enn serieleder Rosenborg før søndagens oppgjør mot Haugesund. Med full pott i ”hengekampene” ligger Gutan plutelig ikke mer enn fire små poeng bak trønderne.

Tromsø gjorde ikke mer enn de strengt tatt måtte da de vant 1-0 over stabæk for to uker siden. Spillerprestasjonene var langt ifra gullstandard, men tre poeng er som kjent tre poeng uansett. Seks seiere på de syv nyligste er det ingen ting å si på.

Selv om Per Mathias Høgmos menn gjorde jobben mot Stabæk, er det først og fremst hjemme på Alfheim poengene triller inn. Med 9-3-0 er laget fra Nordens Paris og Strømsgodset de eneste som fremdeles er ubeseiret på eget gress. Tromsø har en rekke alternativer på topp, hvorav ringreven Ole Martin Aarst har imponert den seneste tiden.

Haugesund ligger på en super syvendeplass, med 10-7-8 totalt denne sesongen. Det går ikke fullt så bra på fremmed gress, hvor statistikken er 3-3-6. Verdt å merke seg er også at laget har tapt sine fem siste når på reisefot. Geir Fevang er uansett en mann som Tromsø skal vite å se opp for. Spissen har bokført fem scoringer på sine seks siste kamper. Gjestene fra vestlandet må derimot klare seg uten Alexander Söderlund.

Beste spill:

Sats på Tromsø til 1.38 i odds

Sats på 2-0 til 7.50 i odds