Tippetips, Tippeligaen: Lillestrøm vs Viking


Lillestrøm 2.45, Uavgjort 3.40, Viking 2.78

Vi stilte det samme spørsmålet etter et par gode LSK-kamper forrige sesong: ”Skal Lillestrøm melde seg på i toppkampen i år”. Vel, én svale gjør som kjent ingen vår, selv om 1-1 mot Haugesund og 4-1 over Sandnes Ulf sikkert har gjort godt for selvtilliten.

Romerikingene endte på 10. plass i fjorårets Eliteserie, og har en syltynn spillerstall. Mye har vært skrevet om at 40-årsjubilanten Lillestrøm sårt trenger forsterkninger på topp. Det kan virke som om Kanarifuglene har funnet den optimale løsningen. Av klubbens fem scoringer hittil denne sesongen, har samtlige kommet fra ulike spillere (ja, og et selvmål signert Sandnes Ulfs Halldórsson). At hele laget bidrar offensivt er åpenbart positivt, men trener Haglund har i tillegg hentet inn Tommy Høiland på lån fra Molde.

Palmi Rafn Palmasson fikk seg en skikkelig smell i hodet i oppgjøret mot Sandnes. Det hindret imidlertid ikke islendingen fra å sette inn lagets 2-0 mål. Det er et lite spørsmålstegn ved Palmasson, mens Erik Mjelde definitivt er ute.

Bakover på banen begynner hjemmelaget å få dreis på sakene. Ruben Gabrielsen var ute med en kneskade siden oppgjøret mot Brann i 2012. Samspillet med veteranen Frode Kippe var om ikke annet av ypperlig merke mot Sandnes sist.

Lørdagens gjester fra Rogaland har kanskje hatt tøffere motstand enn Lillestrøm i de to åpningskampene. 2-2 mot Rosenborg i Trondheim og 0-0 mot fjorårets seriemester, Strømsgodset, må kunne anses som godkjent. Trener Kjell Jonevret mener imidlertid at Siddisene strengt tatt skulle stått igjen med mer enn to poeng.

Tre av fjorårets Viking-kamper endte 0-0, mens seks endte 1-0 til et av lagene. Under 2.5 scoringer er tilgjengelig til 2.00 i odds.

Vurdering:

Viking gikk seirende ut med 1-0 i forrige sesongs tilsvarende på Åråsen. 22-åringen Bödvarsson sørget for begge målene i bortekampen mot Rosenborg. Angriperen med 1.90 på strømpelesten blir viktig også lørdag.

Beste Spill:

Sats på Under 2.5 scoringer til 2.00 i odds

Sats på ”Nei” i markedet  ”begge lagene scorer” til 2.20 i odds