Tippetips, Tippeligaen: Brann vs Stabæk


Brann 1.62, Uavgjort 4.00, Stabæk 5.10

Vi leser 6. april av kalenderen, og konturene av en ny sesong i fiaskoens tegn kan være et faktum for Branns del. For Bergens Tidene var nedturen en realitet kun 53 minutter ut i oppgjøret mot Sarpsborg 08. Trener Rikard Norling har blitt betegnet som Bergens fotballfrelser, men med drøye halvtimen igjen av oppgjøret i Østfold, meldte avisa ”Sitter med en følelse av at vi har blitt lurt”.

0-3 mot Sarpsborg er selvsagt ingen grunn til å feire. Men, da har hele Hordaland glemt at Brann tross alt ikke vant mer enn én kamp på fremmed gress i hele fjorårssesongen. Hjemme i Bergen var laget derimot bunnsolide – Kun Strømsgodset kunne vise til bedre statistikk foran egne fans. Skal det bli full pott mot Stabæk søndag, er Brann uansett nødt til å få skikk på forsvarsspillet.

Stabæk har på sin side ingen grunn til å føle seg lurt etter oppvisningen mot Sogndal sist. Bæringene gikk seirende ut med 3-0 mot Sogndal hjemme på Nadderud etter scoringer av Henderson, Næss og Brustad. Sistnevnte var i tillegg tilrettelegger ved Stabæks andre scoring. En annen spiller som hadde målgivende i Stabæks seriedebut var Thomasz Sokolowski. 28-åringen er på utlån fra nettopp Brann, etter at trener Norling meldte at kantspilleren ikke inngår i hans fremtidsplaner.

Lagnyheter:

Stabæk har hentet inn italieneren (evt. argentineren) Pablo Fontanello for å styrke forsvaret, mens den 19-årige keeperen Borger Thomas har ankommet fra Strømsgodset. Jørgen Hammer er den eneste spilleren som er usikker i forkant av søndagens oppgjør.

Vurdering:

Vi skal helt tilbake til 2003 (1-6 mot Rosenborg) for å finne sist Brann tapte sesongens første hjemmekamp (7-3-0). Målforskjellen i samme periode er det heller ingenting å si på; 22-8.

Beste Spill:

Sats på Over 3.5 scoringer til 2.45 i odds

Sats på at Brann vinner til 1.62 i odds

Bilde: Brann Stadion, Alasdair McLellan