Tippetips: Strømsgodset vs Tromsø


Strømsgodset 1.60, Uavgjort 3.75, Tromsø 5.50

Hvem kan slå Godset på Marienlyst Stadion? Svar: Ingen. Det er om ikke annet fasiten siden 16. Juni 2011 (24-6-0). Ei heller har vi nevneverdig tro på at Tromsø kan ødelegge den gode statistikken lørdag. At Strømsgodset tar sin syvende hjemmeseier denne sesongen er priset til 1.60 i odds.

Rosenborg evnet i alle fall å sette punktum for Drammenslagets ti kamper uten tap sist, da trønderne velfortjent kunne gå av Lerkendal-matta med 1-0 og tre viktige poeng. Ronny Deilas menn befinner seg fremdeles på tabelltopp, men RBK er nå kun to små poeng bak. Fansen har friskt i minnet fjoråret – da formen dabbet av i andre halvdel av sesongen (og viktige spillere forsvant). Buskerud-laget ”tabbet” seg ut mot Sarpsborg (1-1) i april. Slike feilsteg vil bli straffet hardt av gulljagende Rosenborg. Oddsen på at Tromsø klarer å knipe med seg et poeng, er 3.75.

Trener Deila valgte å benytte Jørgen Horn på bekostning av Mounir Hamoud mot RBK sist, mens Abdi Ibrahim skjøv Bismark Adej-Boateng ut av lagoppstillingen. Spissen Thomas Sørum var frisk nok til å få et innhopp, noe som beviser at et fullt skadecomeback er like rundt hjørnet.

Tromsø er et av divisjonens utpregede hjemmelag. 2-0 seieren over Lillestrøm viser at det er liv laga også etter salget av Yttergård Jensen. Ingen fare for nedrykksflørt, altså. Men når Agnar Christensens gutter er på reisefot kladder det voldsomt. Gutan har ikke tatt full pott på bortebane ved en eneste anledning denne sesongen (0-4-3), hvorav de tre siste har endt med null poeng.

Vi har nevnt salget av Ruben Yttergård Jensen. Joshua Pritchard fikk oppgaven med å fylle hullet etter midtbanespilleren, mens spissen Thomas Drage kunne nyte sjeldne spilleminutter. Aleksandar Prijovic kom inn som innbytter og fant nettmaskene, men er ikke tilgjengelig mot Strømsgodset.

Seks av de åtte seneste innbyrdes har endt med seier til hjemmelaget. Vi skal helt tilbake til 2008 for å finne sist Tromsø slo Strømsgodset på Marienlyst, en bragd som betaler 3.75 ganger innsatsen lørdag.

Beste Spill:

Sats på 1/1 Pause/Slutt til 2.40 i odds

Sats på 2-0 og 3-0 til 9.25 og 15.00 i odds henholdsvis