Tippetips: Strømsgodset vs Sogndal


Strømsgodset 1.32, uavgjort 4.90, Sogndal 9.00

Det synges ”Gamle Gress” av full hals på Marienlyst om dagen. Og med god grunn. Ronny Deilas mannskap topper nemlig tabellen ni kamper inn i sesongen, og står ubeseiret på sine syv siste (5-2-0). Hjemmeseier er tilgjengelig til 1.32 i odds. Sistnevnte kan vise seg et trygt spill, tatt i betraktning at Godset ikke har tapt på hjemmebane siden 16. juni 2011 (22-6-0).

Strømsgodset er på alle måter en seriøs gullkandidat – slik de også var i fjorårssesongen inntil midtbanespiller Alfred Sankoh forsvant til Sanliurfaspor, Mohammed Abu returnerte til Manchester City, og Alexander Aas pådro seg en korsbåndskade. Historien kan gjenta seg dersom City skulle ønske å hente tilbake Abdi Ibrahim. Sistnevnte tegnet seg for tre scoringer i forårssesongen, og kan handles til 3.50 i odds på scoring torsdag.

Drammens-laget slo Brann 2-0 i forrige runde, men Sogndal kan meget vel vise seg som en vanskeligere nøtt å knekke. Gjestene fra fruktbygda ligger normalt lavt og kompakt, og har sine fremste kvaliteter på dødball. Godset hadde problemer mot et annet ”dødballag” – Odd – for en uke siden. Kampen endte 1-1, hvis resultat er tilgjengelig til 9.00 i odds.

Sogndals gode form fortsatte med 2-0 mot nettopp Odd lørdag. Jonas Olssons menn står dermed med 3-2-1 på sine seks seneste i Tippeligaen, og har scoret to eller tre scoringer i de tre nyligste. At gjestene scorer er priset til 1.67 i odds.

Gjestene vil uansett få det tøft torsdag. Sogndal har kun vunnet én av sine 16 seneste på fremmed gress – og alt annet enn tap vil være en overraskelse.

Beste Spill:

Sats på Over 3.5 scoringer til 2.60 i odds

Sats på 1/1 i markedet Pause/Slutt til 1.83 i odds