Tippetips: Strømsgodset vs Hønefoss


Strømsgodset 1.28, uavgjort 5.60, Hønefoss 8.60

Ronny Deila og Godset slutter ikke å imponere. Ja vel, så har de trøblet i Tippeligaen de siste ukene – tre tap i løpet av de fire seneste – men ligger heller ikke mer enn to små poeng bak serieleder Rosenborg. Vi skal heller ikke glemme drammensernes råsterke 3-0 i Europa League-oppgjøret mot ungarske Debreceni onsdag. Hva gjør det vel at Jarl André Storbæk får marsjordre når man har spillere som Kovacs, Boateng og Storflor? Hjemmeseier er priset til 1.28 i odds.

Vi har snakket om Strømsgodsets hjemmestatistikk ved en rekke anledninger. Og vi kommer ikke unna å nevne den kjapt nå også. Selv om blåtrøyene som nevnt har tapt tre kamper, er det verdt å merke seg at samtlige nederlag har kommet på bortebane. Godset har nemlig ikke tapt på eget gress siden 16. Juni 2011 i seriesammenheng, noe som gir fasiten 25-6-0. Statistikken inneværende sesong viser 7-1-0, med målforskjellen 17:5. Da skulle vel utfallet av helgens kamp mot Hønefoss bli om lag 2-1? Oddsen på korrekt resultat er 9.00.

Strømsgodset foretok kun én endring i forkant av oppgjøret mot Sandnes Ulf, da Øyvind Storflor erstattet en skadet Lars Vilsvik. Midtbanespiller Bismark Adjei-Boateng er ute med karantene her.

Leif Gunnar Smeruds mannskap hadde all grunn til å deppe etter tapet mot Vålerenga sist (1-2). Ringerikingene befinner seg nest nederst i serien, og har heller ikke vunnet på fem ligakamper (0-3-2). Laget har likevel kun gått målløse av banen ved tre anledninger denne sesongen – mye takket være Riku Riskis fem fulltreffere. At Hønefoss scorer kan handles til 1.70 i odds.

Hønefoss valgte å stille med Alexander Groven og Pål Erik Ulvestad mot VIF. Sistnevnte blir ikke å finne i aksjon søndag, grunnet suspensjon.

Vi gjør oppsummeringen enkel: Godsets hjemmestatistikk er imponerende god. Hønefoss på bortebane er en tristesse.

Beste Spill:

Sats på 1/1 i markedet Pause/Slutt til 1.70 i odds

Sats på 2-1 og 3-1 til 9.00 og 12.50 i odds henholdsvis