Tippetips: Start vs Vålerenga


Start 1.80, uavgjort 3.50, Vålerenga 4.20

Start har fått en god start på Tippeliga-sesongen etter opprykket fra Adeccoligaen. Mons Ivar Mjeldes mannskap står med 1-2-0 på sine tre åpningskamper, og kan blant annet skilte med 1-1 på Lerkendal mot selveste Rosenborg i forrige runde. Det skal legges til at kampen mot Per Joar Hansens gullkandidater var alt annet enn en festforestilling. Start hadde vel og merke ballen mest, men evnet ikke sette RBK-målvakt Lund Hansen på prøve mer enn tre ganger. Om ikke annet beviser kampen sist at Start har jobbet med å tett igjen bakover. Etter to baklengs i begge de innledende kampene, var det garantert godt å holde Rosenborg så vidt i tøylene.

Start har tapt de tre siste innbyrdes oppgjør mot Vålerenga med sifrene 12:2. 1-8 tapet på Ullevaal i august 2010 er naturlig nok hovedårsaken til den stygge målforskjellen, men heller ikke 0-2 (22.00) høsten 2011 var oppløftende. Vi skal helt tilbake til april 2010 da lagene vartet opp med festfotball. 5-3 (190.00) i favør av sørlendingene ble fasiten, hvorav Bolanos, Kleiven (2) og Årst (2) leverte scoringene. Ingen av den nevnte troikaen er i klubben nå, og Start må således sette sin lit til navn som Espen Hoff (3.60) og Matthias Vilhjalmsson (3.00).

Glenn Andersen sliter fortsatt med kneproblemer, og erstattes av tidligere Vålerenga-spiller Amin Nouri.

Kjetil Rekdal ble mottatt som selveste messias da han kom tilbake til Oslo-klubben. Kanskje ikke så underlig tatt i betraktning at han ledet Vålerenga til seriegull i 2005. Selv om de fleste regner med at toget allerede har gått med henblikk på kampen om serietittelen – VIF er priset til 20.00 i odds på å ta sitt sjette seriemesterskap.

Enga befinner seg nest nederst i Tippeligaen fire kamper ut i sesongen. Klubben har ikke sanket mer enn tre poeng, uten at trener Rekdal vil kalle det krise. Lagets eneste seier (1-0) kom mot på eget gress mot Sogndal, og har ikke maktet å finne nettmaskene i løpet av de etterfølgende kampene mot Odd og Strømsgodset. At Vålerenga går målløse av banen nok en gang, er priset til 2.90 i odds. Torgeir Børven er den eneste som har funnet motstanderens mål denne sesongen. Telemarkingen er tilgjengelig til 3.40 i odds på å score i løpet av kampen.

Beste Spill:

Sats på under 1.5 scoringer til 4.40 i odds

Sats på 1-0 og 0-1 til 9.25 og 15.00 i odds henholdsvis


Bilde: Sør Arena, Bjoertvedt