Tippetips: Start vs Strømsgodset


Start 2.85, uavgjort 3.35, Strømsgodset 2.35

Start satte punktum for fem strake kamper uten seier med 1-0 over Odd på Skagerak Arena sist. Det var i tillegg Starts første seier på fremmed gress denne sesongen (1-1-3). Sørlendingene har i det hele tatt trøblet med å omsette godt spill til poeng, og således tapt knepent ved flere anledninger. Start-seier er priset til 2.85 i odds.

Kaptein Glenn Andersen er en herremann som kjenner inngående til Strømsgodset. Midtstopperen spilte nemlig seks sesonger og 198 kamper for Drammens-klubben, før han vendte tilbake til Kristiansand i 2011. Han hadde følgende å si til Fedrelandsvennen:

”De angriper med mange og er gode offensivt. I tillegg har de vært flinke til å tette igjen defensivt i år, men det er jo ikke akkurat Barcelona vi møter. Det er absolutt mulig å slå dem (…)”

Alejandro Castro (3.10) er klubbens toppscorer med sine fire fulltreffere. Vi skal imidlertid tilbake til 6. mai for å finne sist costaricaneren skrev seg inn i målprotokollen (1-1 mot Molde). Ringreven Espen Hoff har notert seg for tre scoringer inneværende sesong, og er priset til 3.40 i odds for scoring mandag.

Amin Nouri var tilbake i startelleveren på bekostning av Jesper Mathisen, mens Jorge Castro å finne i angrep sammen med Matthias Vilhjalmsson. Babacar Sarr måtte finne seg i å starte på benken mot telemarkingene. Jesper Mathisen er eneste navn med spørsmålstegn bak.

Godset tok et nytt steg mot serigullet med 3-1 over Sogndal torsdag. Ja, vi vet det er prematurt å snakke om gull allerede nå. Like fullt: Ronny Deilas mannskap står med 7-2-1 inneværende sesong, kun syv baklengs på 10 kamper og har ikke tapt på eget gress siden juni 2011. Sist, men ikke minst; klubben synes å produsere / videreforedle spillere på løpende bånd. Bismark Adjei-Boateng scoret sitt første mål for klubben i seieren over Sogndal. Ghaneseren er atter en Manchester City-spiller som utvikler seg under trener Deilas vinger. Strømsgodset er tilgjengelig til 2.35 i odds for seier i Kristiansand.

Vi må være dønn til stede i de to siste kampene før ferien. Å slappe av kan vi ikke tillate oss, for ta taper vi med en gang. Hele tida terper vi på små detaljer”, uttalte Ronny Deila til Drammes Tidene.

Klubben har tatt greit med poeng på bortebane denne sesongen (2-1-1), selv om de tradisjonelt har trøblet når på reisefot. Til tross for at Adama Diomande (2.55hadde scoret i tre strake kamper, mistet han plassen til fordel for Peter Kovacs (2.90). Nevnte Adjei- Boateng fikk på sin side tillit på bekostning av Simen Brenne på midtbanen. Taktikken virket til punkt og prikke, og beviser ikke minst hvilken dybde Godset har i spillerstallen. Thomas Sørum er tvilsom til mandagens kamp, men Trener Deila kan ellers velge fra en fulltallig stall.

Seks av lagenes åtte seneste innbyrdes oppgjør har endt med seier til hjemmelaget. Vi heller mot borteseier, men dette blir målfattig.

Beste Spill:

Sats på X/2 til 6.25 i markedet Pause/Slutt

Sats på Under 1.5 scoringer til 4.40 i odds