Tippetips: Start vs Molde


Start 2.45, uavgjort 3.25, Molde 2.80

Mons Ivar Mjelde og Start har hatt en sesongstart som står til godkjent etter opprykket fra Adeccoligaen (2-2-2). Fremover på banen fungerer det bra for laget fra Kristiansand. Kun tre andre lag har funnet motstanderens mål mer regelmessig (11) hittil, men Start har én kamp til gode på de øvrige lagene. Oddsen på at hjemmelaget scorer er 1.20. Makrellfotball er vel og bra, men gultrøyene holder også meget sjelden rent bakover. Kun ved én anledning har klubben gått av banen uten baklengs (1-0 mot Vålerenga), noe som forklarer hvorfor Start er å finne på en foreløpig 11.plass i Tippeligaen. At Start vinner uten å slippe inn mål omsettes til 4.80 i odds.

Laget har vært nær ved å få med seg poeng i de to foregående kampene (2-3, 2-3). Kanskje spesielt mot Lillestrøm, hvor Start ledet to ganger etter scoringer av Jorge Castro (3.00) og islendingen Matthias Vilhjalmsson (3.20). Førstnevnte har gradvis blitt bedre utover i sesongen, og kan være et smart spill med tanke på kampens første målscorer til 6.50 i odds.

Midtbanespiller Babacar Sarr fikk sin første kamp fra start denne sesongen mot Lillestrøm. Det endte med rødt kort, og senegaleseren er følgelig suspendert. Nyheter av en mer oppløftende art, inkluderer kaptein Glenn Andersens comeback. 33-åringen sliter med knærne, men er tilbake til mandagens oppgjør mot de regjerende seriemesterne.

Tja, hva skal man si om Molde? Kanskje det mest fornuftige er å konstantere at laget fra Rosenes By står med ett fattig poeng (0-1-5) etter seks serierunder. Marerittet synes ingen ende ha. Forrige hjemmekamp endte 1-2 mot Ronny Deilas Strømsgodset, hvilket var Moldes fjerde 1-2 tap denne sesongen. Det samme resultatet mandag er priset til 10.00 i odds. Uflaks eller udyktighet; de fortjente ikke å vinne mot gullkandidaten fra Drammen, og Ole Gunnar Solskjær & Co må håpe på et aldri så lite mirakel dersom trenden skal snu. 6-1 seieren over Byåsen i Cupen var en aldri så liten opptur. Naturlig nok overskygget av Molde-trenerens munnbruk overfor en motspiller. Oddsen på at Molde tar sine første tre poeng er 2.80.

Molde har slitt med lurvete defensiv organisering i hele sesonginnledningen. Mye skal tilskrives de mange kombinasjonene Molde-treneren har testet ut; Børre Stenslid måtte eksempelvis vike til fordel for veteranen Daniel Berg Hæstad, mens Etzaz Hussain ble erstattet av Jo Inge Berget i oppgjøret mot Strømsgodset. Molde har ennå til gode å finne nøkkelen til suksess, og krysser fingrene for at Magne Hoseth kommer tilbake i kampform kjappest mulig.

Dette oppgjøret er som BingoLotto å regne når man skal spå utfallet. Vi mener å ha på følelsen av at lagenes svake forsvar om ikke annet kan sørge for scoringer.

Beste Spill:

Sats på at begge lagene scorer til 1.57 i odds

Sats på Jorge Castro som målscorer til 3.00 i odds

(Sats på 2-1 til 10.00 i odds)