Tippetips, Stabæk v Fredrikstad


Lagene har møtt hverandre 14 ganger siden 2004 (NM inkludert). Hjemmelaget står med 10 seiere, mens laget fra plankebyen kan vise til tre gevinster. Bare ett eneste oppgjør har endt uavgjort, og vi skal helt tilbake til 19.september 2004 for å finne sist det skjedde (1-1).  Før gjestenes 5-1 seier i april, hadde ikke Fredrikstad vunnet over bæringene siden høsten 2007. Statistisk sett peker altså det meste mot Stabæk. Hadde bare virkeligheten vært like enkel som statistikk.

Oppgjøret handler om overlevelse for hjemmelaget. Trener Petter Belsvik har hatt en stri tørn denne sesongen, og Stabæk befinner seg desidert nederst i Tippeligaen (4-1-17) med åtte poeng opp til Sandnes Ulf på kvalifiseringsplass. Gjestene fra østfold har samme poengsum som rogalendingene, og ønsker således å trygge avstanden ned til nedrykkslagene. 2-0-3 på de fem seneste er ikke godt nok, selv om det er bedring. Stabæk vant 2-1 over Odd Grenland sist, og tar med seg livsviktig selvtillit inn i søndagens oppgjør.

Fredrikstad har i likhet med Nadderud-laget gjort det godt den siste tiden. Klubben står bokført med 3-0-2 på de fem siste i serien, hvorav to strake seiere over Lillestrøm og bunnkollega Sogndal. Begge kampene har endt 2-1.

Trond Amundsen overtok treneransvaret fra Tom Freddy Aune trakk seg i mai. Etter den tid har den tidligere Løv Ham-treneren 5-1-9 å vise til.

Beste Spill:
Sats på Over 3.5 scoringer til 2.45 i odds
Sats på at begge lagene scorer til 1.50 i odds
Sats på Veigar Pall Gunnarsson som målscorer til 3.20 i odds