Tippetips: Sogndal vs Start


Sogndal 2.20, uavgjort 3.30, Start 3.15

Sogndal befinner seg på en overraskende god åttendeplass med 4-3-4 hittil. Jonas Olssons mannskap kan vise til 3-1-1 på de fem seneste Tippeliga-kampene, hvorav gevinstene har kommet mot lag som Brann, Odd og Haugesund. Det beviser at laget fra fruktbygda kan vinne mot hvem som helst i denne divisjonen. Lagets eneste tap hjemme på Fosshaugane kom mot Rosenborg 7. april (0-4), og priset til 2.20 i odds for seier søndag.

1-0 seieren over Haugesund sist, var på alle måter en god måte å riste av seg 1-3 tapet mot Godset på. Borteseieren var en sjelden fugl hva angår poengfangst, men desto mer imponerende sett i lys av Haugesunds 5-1 mot Molde i det foregående oppgjøret. Sogndals Malick Mane ble tungen på vektskåla mot Araberne, og senegaleseren kan skilte med fem fulltreffere på lagets fem seneste kamper. Spissen er tilgengelig til 6.75 i odds som kampens første målscorer.

Midtbanespiller Rune Bolseth var tilbake til kampen mot Haugesund, mens angriper Kristoffer Nesse Stephensen fikk sin første kamp fra start for sogningene. 17-åringen Bjørn Inge Utvik fikk på sin side tillit for andre gang.

Så var det Start, da. Stakkars sørlendingene. 0-6 mot serieleder (seriemester?) Strømsgodset, fikk trener Mons Ivar Mjelde til å tenne på alle plugger. 0-4 ved pause ble til 6 baklengs etter 90 minutter. Legg også til at Ronny Deila måtte spille den siste halvtimen med 10 mann på banen, etter at Jørgen Horn fikk marsjordre. Start vant 1-0 mot Odd i det foregående oppgjøret på Skagerak Arena, selv om vi skal helt tilbake til 19. april for å finne sist gultrøyene vant på Sør Arena (1-0 mot Vålerenga). Seier til laget fra Kristiansand kan handles til 3.15 i odds.

Start valgte å gå tilbake til én spiss mot Strømsgodset, noe som innebar benketilværelse for lagets toppscorer – Jorge Castro (4 mål). La oss tippe at costaricaneren er tilbake mot Sogndal. At angriperen er tilbake i målprotokollen omsettes til 3.30 i odds.

Beste Spill:

Sats på Over 2.5 scoringer til 1.72 i odds

Sats på Malick Mane som målscorer til 2.70 i odds