Tippetips: Sogndal vs Molde


Sogndal 2.80, uavgjort 3.25, Molde 2.45

Vi har mang en gang skrevet oss varme når Sogndal har stått på menyen. Klubben har hatt en god sesong, og befinner seg på en overraskende god 10.plass – kun fire små poeng bak Brann på femteplass. Laget fra fruktbygda har imidlertid ikke evnet å vinne på sine fem seneste i Tippeliga-sammenheng (0-4-1). Statistikken inneholder vel og merke uavgjort borte mot både Aalesund og Tromsø – to av seriens beste hjemmelag.

Sogndals syv kamper uten tap fikk et forventet punktum mor serieleder Rosenborg søndag. Til tross for de solide resultatene til tross – Jonas Olssons gutter har slitt med å avgjøre kampene til sin fordel. De er fremdeles et uovertruffent hjemmelag, for på Fosshaugane har sogningene bare tapt én gang denne sesongen (2-5-1). Hjemmeseier er priset til 2.80 i odds.

Sogndal var nødt til å foreta to endringer i startoppstillingen til oppgjøret mot Rosenborg sist. Både Azar Karadas og Malick Mane var ute, mens nyervervelsen Gilbert Kooson og Bjørn Inge Utvik fikk tillit fra start. Klubben sliter i angrepsduoens fravær, og kan således være glade for at de er tilbake mot Molde lørdag.

Ole Gunnar Solskjærs menn er ute av Champions League-dansen etter 0-0 borte mot de regjerende polske seriemesterne (1-1 sammenlagt). I sist seriekamp slo laget fra Rosenes By bortesvake Brann med sifrene 2-0 på Aker Stadion, hvor Fredrik Gulbrandsen noterte seg for sitt første mål i den blå trøya. 0-2 tapet mot LSK er Moldes eneste tap i løpet av de åtte seneste i Tippeligaen, og de har således klatret opp fra nedrykkfeltet. Dersom Solskjær & Co skal holde seg unna kampen mot degradering er laget nødt til å bedre borteformen. 1-5-3 på årets ni bortekamper er nemlig ikke egnet til å skremme noen. Borteseier kan handles til 2.45 i odds.

Ørjan Nylan var tilbake mellom Molde-stengene i seieren over Brann, mens Emmanuel Ekpo returnerte til midtbanen.

Selv om Molde har tatt store steg i riktig retning siden serieinnledningen, har vi ikke tro på at de tar med seg alle poengene tilbake til Romsdal. Sogndal slo gjestene 2-1 i det motsatte oppgjøret, men vi snakker om to uavgjortspesialister her.

Beste Spill:

Sats på uavgjort til 3.25 i odds

Sats på 1-1 til 6.50 i odds