Tippetips, Sogndal vs Lillestrøm


Sogndal 2.15, uavgjort 3.45, Lillestrøm 3.15

I fjor sikret Sogndal seg ny tippeligakontrakt ved å spille 5-3-2 under gamletrener Harald Aabrekk. I år er det Jonas Olsson som holder tømmene på Fosshaugane, men klubben ser likevel ut til å ende opp med om lag samme poengfangst som i fjorårssesongen. 8-10-12 ble totalen i 2011 (6-6-3 på hjemmebane) og kvalifiseringsplass. Laget står i øyeblikket med 5-9-10 og 24 poeng – noe som holder Sogndal foran Fredrikstad på målforskjell.

Hjemmelaget var garantert godt fornøyd med 0-0 mot Hønefoss sist. Kombinert med den overraskende 1-0 seieren over Tromsø for to uker siden, kan vi fastslå at Sogndal er en lei motstander å bryne seg på. Laget har slitt med å finne veien til nettmaskene denne sesongen, og ingen andre Tippeliga-klubber står med færre scorede mål.

Kun tre lag har vunnet færre kamper enn Lillestrøm denne sesongen (6) Da er det kanskje ikke så rart at Magnus Høglunds mannskap ligger på 12.plass? Syv lag kan vise til flere scoringer enn Romerikingene (34), mens det er bakover på banen skoen trykker (42).

Lillestrøm presset Viking voldsomt forrige lørdag, men var ikke i stand til å bryte igjennom et kompakt Siddis-forsvar. 0-0 er likevel ikke så aller verst mot formlaget Viking. Et nytt målløst oppgjør er tilgjengelig til 12.00.

Kanarifuglene befinner seg ikke altfor langt unna nedrykksstreken, men bør ha kvaliteter til å plukke poeng mot Sogndal. Det er verdt å merke seg at Lillestrøm bare har tapt én av sine seks seneste på fremmed gress, men det blir ofte uavgjort. En ny poengdeling er priset til 3.45.

Beste Spill:
Sats på uavgjort til 3.45 i odds
Sats på 0-0 og 1-1 til 12.00 og 6.75 henholdsvis

Bilde: Fosshaugane Stadion, Laurent Mommeja