Tippetips: Sandnes Ulf vs Hønefoss


Sandnes Ulf 1.70, uavgjort 3.50, Hønefoss 4.75

Rogalendingene fulgte opp 1-1 i kampen mot Haugesund med en sterk 1-0 seier over Tromsø sist. NM-oppgjøret mot Avaldsnes (7-1) onsdag kan ikke regnes som annet enn et fotballmessig hvileskjær. Det ga likevel spissene Steinthor Thorsteinsson og Marius Helle muligheten til å score sine første mål denne sesongen. Oddsen på at duoen følger opp med nye fulltreffere søndag er 3.60 og 3.35 henholdsvis. Hjemmelaget har imidlertid flere angrepsalternativer i Tosaint Ricketts (3.15)  og serbiske Nemanja Iovanovic.

Når et lag vinner 1-0 er det gjerne forsvarsspillet som roses mest. Den defensive organiseringen var tilnærmet prikkfri i kampen mot Tromsø. Dersom Sandnes kan holde samme standard i fortsettelsen kan det bli moro for Ulvene. En ny Sandnes-seier er tilgjengelig til 1.70 i odds. Trener Asle Andersen må uansett klare seg uten kneskadde Nils Petter Andersen.

Hønefoss fortsetter å skuffe. Ambisiøse Leif Gunnar Smeruds mannskap har, med unntak av den heldige 2-0 seieren over Strømsgodset, fortsatt i samme spor som fjorårssesongen. 1-6-10 er fasiten på lagets 17 seneste i Tippeliga-sammenheng, og det lover selvsagt ikke godt. Hønefoss kunne vise til 509 pasninger og 55% ballbesittelse i 0-1 tapet mot Haugesund hjemme på AKA. Kanskje ringerikingene burde satse på å gjøre det enkelt heller enn å være en Barcelona-kopi? (Vi vet; originalen vinner faktisk kamper).

Vi akter så visst ikke å friskmelde gjestene til tross for 3-0 seieren over Holmen i cupkampen onsdag. Laget har vel og merke spilt jevnt med både Start (2-3) og Aalesund (3-4), uten at det har resultert i poeng på fremmed gress. Merk at viktige Frode Lafton og Raymond Mendy er usikre til dette oppgjøret.

Selv om det har blitt rikelig med scoringer i Hønefoss sine to foregående bortekamper, tror vi hjemmelaget tukter Riku Riski & Co her.

Beste Spill:

Sats på under 2.5 scoringer til 1.75 i odds

Sats på 1-0 og 2-0 til 6.75 og 8.25 i odds henholdsvis