Tippetips: Rosenborg vs Tromsø


Rosenborg 1.60, uavgjort 3.60, Tromsø 5.80

Det er ikke mer enn ett poeng som skiller Rosenborg og Gutan i tabellsammenheng. Mens vi har lest og hørt rikelig om Per Joar Hansens mannskap, har vi nesten glemt at laget fra Nordens Paris spiller i divisjonen.

Rosenborg startet sesongen overbevisende, og stod uten poengtap og baklengsmål tre kamper inn i sesongen. Trønderne har imidlertid trøblet etter den tid, og tapt mot både Haugesund og Sandnes Ulf i løpet av sine fire seneste (0-2-2). At hjemmelaget vinner for første gang siden 7. april er priset til 1.60 i odds.

Midtbanedupen Cristian Gamboa og verdalingen Jonas Svensson var tilbake i startelleveren i 2-2 oppgjøret mot Aalesund. John Chibuke måtte derimot ta til takke med en plass på benken, men noterte seg for utligningsmålet snaue 20 minutter før fulltid. Trener Perry og den nigerianske angriperen har hatt sine feider denne sesongen, så vi skal ikke ta for gitt at scoring sist automatisk kvalifiserer til en plass fra start. Sinnataggen Nicki Bille Nielsen  har sonet ferdig etter kontroversen med Sandnes Ulfs Tommy Høiland. Chibuke er tilgjengelig til 3.15 i odds som målscorer onsdag

Man vet det er nye tider i norsk fotball, når RBK kan si seg greit fornøyd med uavgjort mot Aalesund. Kampen var riktignok spesiell i den forstand at Rosenborgs gamletrener, Jan Jönsson, nå holder tømmene på Color Line Stadion. Etter å ha havnet bakpå 0-2, evnet Tarik Elyounoussi (2.55) og Chibuke å bringe balanse i regnskapet.

Tromsø har plukket poeng jevnt og trutt (2-4-1), men har i likhet med vertene tapt 0-1 mot Sandnes Ulf på eget gress. Trener Agnar Christensen virker å ha en klar strategi med tanke på hjemme – og bortekamper. På Alfheim skal kampene normalt ende med tre poeng, mens uavgjort er målet når på reisefot. Samtlige av Tromsøs bortekamper har gitt poengdeling. At lagene deler poengene broderlig betaler 3.60 ganger innsatsen.

Tromsø kunne si seg relativt greit fornøyd med 1-1 borte mot Leif Gunnar Smeruds Hønefoss, selv om de rotet bort ledelsen. Lagets midtbanespiller Joshua Pritchard kom inn for Remi Johansen mot romerikingene søndag. Selv om waliseren gjorde sine saker godt vil Johansen være tilbake i folden hvis friskmeldt.

Rosenborg har sørget for at poengene har blitt igjen på Lerkendal i fire av de fem seneste kampene. Gjestene har heller ikke vunnet mer enn én gang i løpet av de ni nyligste oppgjørene i Trondheim.

Beste Spill:

Sats på at Rosenborg scorer i begge omgangene til 2.55 i odds

Sats på at Rosenborg leder til pause og vinner ved fulltid (Pause/Slutt) til 2.40 i odds