Tippetips: Rosenborg vs Odd


Rosenborg 1.38, uavgjort 4.40, Odd 8.75

Tommel opp for Rosenborg! Vi kan like at det er seriøs kamp om seriegullet. Da Strømsgodset snublet for andre gang på kort tid i 1-2 tapet mot Haugesund sist, sørget trønderne for å sende Lillestrøm tilbake til Romerike med 0-1 i sekken. Det har gjort sitt til at RBK nå ikke ligger mer enn ett fattig poeng bak serieleder Godset. Rosenborg er priset til 1.38 på seier mot Odd.

Per Joar Hansens gutter har for for alvor fått opp dampen. Laget står ubeseiret på de ni nyligste (6-3-0), og gjorde av med nord-irske Crusaders med sifrene 7-2 i Europa League-kvalifiseringen (9-3 sammenlagt). Angriperen John Chibuike (2.50 i odds som målscorer mot Odd) tegnet seg for to scoringer i sistnevnte kamp, selv om det var Gøran Sørloths sønn – Alexander – som stjal de største overskriftene. 17-åringen har for alvor markert seg nå, og vil garantert få spilleminutter utover sesongen.

Midtbanespiller Borek Dockal måtte finne seg i å sitte på benken mot Lillestrøm. Klubbkollega Mikkel Diskerud var opptatt med landslagsoppdrag, og John Chibuike og Ole Selnæs var følgelig erstatterne. Spissen Nicki Bille Nielsen er på sin side ute i tre uker grunnet en haseskade.

Dag-Eilev Fagermo er ikke så sur som han var tidligere i sesongen. Kanskje ikke så rart, ettersom Odd står uten tap på sine fire seneste i Tippeligaen (3-1-0), og har til alt overmål kun sluppet inn ett eneste baklengsmål i løpet av samme periode. At Odd går av banen uten innslupne mål er tilgjengelig til 9.00 i odds.

1-0 seieren over Sarpsborg søndag var oddranes første gevinst på fremmed gress inneværende sesong. Selv om poengene riktignok kommer mot hva vi kan kalle ”svakere motstand”, har telemarkingene i alle fall skaffet seg rom ned til nedrykksstreken. Odd har allerede slått Lillestrøm og Vålerenga i år. En aldri så liten bombe på Lerkendal betaler 8.75 ganger innsatsen.

Fredrik Semb skjøv Morten Fevang ut av lagoppstillingen da han returnerte fra karantene, mens Christer Kleiven fikk tillit i Jose Samuelsens fravær.

Overraskende nok føler vi at dette er den vanskeligste kampen å spå utfallet av. Rosenborg var slett ikke Lillestrøm overlegne sist, men vant likevel. Odd har normalt en langt bedre andre halvdel av sesongen, og er ikke fremmed for å overraske. Selv om gjestene ikke har vunnet på 10 forsøk mot RBK lukter det en aldri så liten overraskelse søndag.

Beste Spill:

Sats på Odd i markedet for Dobbelsjansen til 2.95 i odds

Sats på 1-2 og 2-3 til 24.00 og 50.00 i odds henholdsvis