Tippetips: Rosenborg vs Haugesund


Rosenborg 1.40, uavgjort 4.60, Haugesund 7.20

Rosenborg er selvsagt fremdeles med i kampen om seriegullet, selv om 0-1 tapet mot Tromsø sist var alt annet enn oppløftende. Tapet satte samtidig en stopper for trøndernes imponerende 16 kamper uten tap (11-5-0), og Strømsgodset er plutselig bare to små poeng bak. Hjemme på Lerkendal er det vanligvis lite å hente for gjestene. Fasiten viser 8-4-1 på eget gress for Perrys gutter, og en ny hjemmeseier fredag er følgelig priset til forsiktige 1.40 i odds.

Det er i sannhet ikke bare det faktum at Rosenborg topper tabellen, og knapt har tapt denne sesongen, som gjør dem til soleklare favoritter. Klubben har faktisk ikke tapt fredagsoppgjør på 40 år. Siden 0-4 tapet mot Start i 1974 har RBK spilt 18 kamper ved inngangen til helgen. Statistikken viser 12-6-0. Bare sånn for den gode ordens skyld. Skulle Rosenborg tape med samme sifre nå, betaler det 350.00 ganger pengene.

Gjestene fra Rogaland er faktisk helt med i kampen om bronsemedaljer. Jostein Grindhaugs mannskap ligger kun ett poeng bak Viking og Aalesund, og kan skilte med 4-1-1 på sine seks seneste kamper. Forrige kamp endte 1-1 mot Rogalandsrivalene Viking, selv om Araberne meget vel kunne – og kanskje burde – tatt alle poengene. 3-3-5 på bortebane forteller oss at det gjerne ikke er på reisefot Haugesund føler seg mest komfortable. Foruten seieren over dumpekandidaten Start i midten av august, skal vi helt tilbake til kalasseieren over Molde (5-1) 16.mai for å finne lagets siste trepoenger på bortebane. Haugesund er tilgjengelig til 7.20 i odds for seier i Trondheim fredag.

Rosenborg både skal og må slå et lag som Haugesund på hjemmebane. Vi har følelsen av at Per Joar Hansen & Co gjør av med gjestene på overbevisende vis.

Beste Spill:

Sats på Rosenborg med 0-1 i handicap til 2.14 i odds

Sats på at Rosenborg scorer i begge omgangene til 1.98 i odds