Tippetips: Odd vs Sandnes Ulf


Odd 1.90, uavgjort 3.40, Sandnes Ulf 4.00

Telemarks stolthet sliter. Trener Dag-Eilev Fagermo blir stadig mer gretten i intervjusituasjoner, og klubben har valgt å søke statsstøtte for å bli ”Norges mest miljøvennlige fotballklubb”. En leser av lokalavisa Varden kommenterte nyheten med følgende: ”Litt trist at et grått og anonymt lag skal forsøke å gjøre seg kjent ved å bli fotballens svar på "Blekkulf-klubben (…)”. Vel, om vi ikke skal rette kritikk mot Odd for at de tar klimatrusselen på alvor (de har tross alt forhenværende leder av klimastiftelsen ZERO - Einar Håndlykken - som daglig leder), får vi håpe de håndterer nedrykkstrusselen på samme måte. Nemlig med handling. Odd står med sørgelige 0-1-3 på sine fire seneste – hvorav de tre nyligste har endt uten scoringer (0:5). Oddrane er tilgjengelig til 1.90 for seier søndag.

Odd opplever som nevnt fullstendig måltørke om dagen, mens lagets nærmeste tabellnabo – Molde – vant 4-0 mot Hønefoss lørdag. Det betyr at Oddrane befinner seg nederst i Tippeligaen med åtte poeng, og 2-2-7 totalt. Det er imidlertid hjemme på Skagerak Arena at lagets få poeng kommer. Begge trepoengerne har kommet på eget gress mot Vålerenga (2-0) og Lillestrøm (2-1) . Superveteranen Frode Johnsen fant veien til nettmaskene i begge av seirene, og 39-åringen er priset til 3.05 i odds som målscorer.

Odd foretok en rekke rokeringer i startelleveren i forkant av 0-2 tapet mot Aalesund. Lars Christian Eriksen var tilbake i forsvarsrekka på bekostning av Steffen Hagen. Sesongens store lyspunkt (og salgsobjekt) – Herolind Shala – tok plass på topp sammen med Elba Rashani og Snorre Krogsgaard.

Sandnes Ulf ligger to poeng og én plass bedre til på Tippeliga-tabellen. Asle Andersens mannskap var i sannhet svake mot Viking sist, da de fortjent tapte 0-1. Det er i motsetning til Oddrane på bortebane hvor Ulvene plukker poengene. Sandnes-laget har slått både Tromsø (1-0) og Rosenborg (1-0) på fremmed gress, og omsettes til 4.00 for seier søndag.

Sandnes Ulf måtte klare seg uten midtbanespiller Henrik Furebotn mot Viking, selv om kreative Aksel Skjølsvik var tilbake i folden. Tosaint Ricketts fikk atter mulighet på topp, men sviktet som vanlig. Den tidligere Vålerenga-spissen kan handles til 4.70 i odds for scoring.

Beste Spill:

Sats på Under 2.5 scoringer til 1.86 i odds

Sats på Uavgjort til 3.40 i odds