Tippetips, Molde vs Rosenborg


Molde 1.95, uavgjort 3.50, Rosenborg 3.50

Molde valgte som kjent å spare sine beste spillere i møtet med Steaua Bucuresti i Europa League. Det endte slik som vi spådde – med tap. Etter mye kritikk i kjølvannet av beslutningen – blant annet fra Fotballforbundet og trenerlegenden Nils Arne Eggen - får vi håpe at Ole Gunnar Solskjær i det minste får betalt i form av en god prestasjon i søndagens seriefinale.

Molde befinner seg ikke på tabelltopp etter at de ga fra seg 1-0 ledelsen i oppgjøret mot Strømsgodset søndag kveld. 1-1 i Drammen var naturlig nok ikke heldig sett med Solskjær-briller, men veldig morsomt for en nøytral tilskuer. Manglende konsentrasjon i forsvar og sjansesløseri foran motstanderens mål er ikke mulig mot Rosenborg. Begge lagene befinner seg på 52 poeng i skrivende stund, og det er kun trøndernes overlegne målforskjell (48:20) som skiller klubbene.

Vi vil våge å hevde at Tippeligaen avgjøres dersom et av lagene stikker av med alle poengene. Både Molde og Rosenborg er innblandet i Europa League-spill denne høsten, så å kunne avgjøre kampen om seriegullet så tidlig som mulig er garantert kjærkomment. Jo Inge Berget har vært en nøkkelspiller for Molde denne sesongen, og tegnet seg for tre mål på de fem seneste kampene. På Aker Stadion er Moldes statistikk uovertruffen, og har kun ett eneste tap på de 25 seneste å vise til.

Rosenborg gjennomførte en høyst profesjonell kamp i 2-0 seieren over Sandnes Ulf sist. Selv om forestillingen slett ikke var spektakulær, kan RBK vise til nesten vel så god hjemmestatistikk som søndagens verter – ett tap på de 17 nyligste. Jan Jönssons mannskap har på ingen måte bragt skam over Rosenborg-navnet på bortebane heller. Kun ett nederlag på de 12 siste er høyst akseptabelt. Gjestene må klare seg uten Borek Dockdal (suspensjon).

Beste Spill:

Sats på uavgjort til 3.50

Sats på rødt kort til 5.00