Tippetips: Lillestrøm vs Haugesund


Lillestrøm 2.35, uavgjort 3.35, Haugesund 2.85

Romerikingenes nedtur synes ingen ende ta. Lillestrøm kan vise til tabellplasseringene 12-11-10-9-13 i løpet av de siste fem sesongene, og ligger i skrivende stund på en 12.plass. Helt i tråd med klubbens nyere toppseriehistorikk, med andre ord. Resultatene har derimot langt ifra vært i henhold til trener Magnus Haglunds uttalte målsetning om en plass blant seriens seks beste. Kanarifansen har ikke kunnet feire seier siden 3-2 over Start, 27. april (0-2-3), og har avkrevd forklaring fra så vel trener Haglund som spillerne ved flere anledninger. At hjemmelaget vinner er priset til 2.35 i odds.

Lillestrøm har som nevnt gått fem kamper uten gevinst, etter at laget tapte 0-1 mot Lief Gunnar Smeruds Hønefoss sist. Tapet mot Ringerikingene var laget fjerde på fremmed gress, mens det på Åråsen kun har blitt ett nederlag (0-1 mot Viking). Laget fra Flisby’n har funnet nettmaskene 11 ganger i løpet av sine seks på Åråsen denne sesongen. Petter Vaagan Moen har levert seks fulltreffere, og samtidig hatt målgivende ved tre anledninger. Den forhenværende Ham-Kam, Brann og QPR-spilleren er tilgjengelig til 2.75 i odds som målscorer. Det er imidlertid lagkamerat Ohi Omoijuanfo som utmerker seg som et fristende spillobjekt i samme marked. Den norske G19-spilleren har tegnet seg for tre scoringer i løpet av Lillestrøms fire seneste kamper, og er priset til 8.50 som kampens første målscorer.

Lillestrøm valgte å droppe målvakten Kenneth Udjus til fordel for Jacob Faye-Lund til oppgjøret mot Hønefoss. Magnus Haglund har hatt et svare strev med å komponere en brukbar forsvarsfirer grunnet mange skadefravær. Stian Ringstad er tilbake på venstrebacken, mens kaptein Frode Kippe er å finne i midtforsvaret igjen.

At Tippeligaen er kronisk uforutsigbar, er en forslitt frase. Ingen kamper er ”bankers”, med unntak av Strømsgodsets hjemmekamper, vel og merke. Vi fikk en påminnelse om akkurat hvor ustabile samtlige lag i Arabernes forrige kamp. Haugesund fulgte nemlig opp med 0-1 tap hjemme mot Sogndal, etter lagets utrolige 5-1 seier mot Molde i den foregående kampen. Lagets ujevne form har vært vanskelig å forklare, men det er spesielt på Haugesund Stadion at feilskjærene har kommet (Sarpsborg og Sogndal). På bortebane har det derimot kun endt med to tap – til overmål mot divisjonens utpregede hjemmelag, Tromsø og Aalesund. Seier til Rogalendingene kan handles til 2.85 i odds.

Gjestene har i likhet med Lillestrøm spillere med matchvinneregenskaper. Dansken Christian Gytkjær kan skilte med seks scoringer inneværende sesong, mens spissmakker Alexander Søderlund har tegnet seg for halvparten. Duoen har totalt sørget for 9 av 15 seriemål for Haugesund, og følgelig tilgjengelig til henholdsvis 3.00 og 3.35 som målscorere søndag.

Beste Spill:

Sats på over 2.5 scoringer til 1.66 i odds

Sats på Ohi Omoijuanfo og Christian Gytkjær som målcorere til 3.15 og 3.00 i odds henholdsvis.