Tippetips, Lillestrøm v Fredrikstad


Lillestrøm 1.55, Uavgjort 4.00, Fredrikstad 5.50

Ingen lag har handlet som Lillestrøm denne sesongen. Da vi trodde Romeriks-klubben hadde hentet sin 16. og siste spiller i Torstein Helstad, kom ivorianeren Moryke Fofana og midtbanespilleren Henning Hauger inn dørene på Åråsen.18 spillere, altså.

Hjemmelagets 12.plass i serien (5-9-6) står naturlig nok ikke i forhold til verken forventningene før sesongen eller antallet spillere klubben har signert. Det er imidlertid bedring å spore. Kanarifuglene er nemlig ubeseiret på sine syv seneste (3-4-0), og har fått en luke på fem poeng ned til Sogndal på kvalifiseringsplassen.

Romerikingene har funnet veien til nettmaskene 8 ganger og sluppet inn 7 baklengs på sine fem seneste i Tippeligaen. Vi sitter likevel med en følelse av at 3-3 oppgjøret mot Strømsgodset sist forteller at det bor mange mål i dette laget. Over 3.5 scoringer er naturlig nok et frekt spill, med 2.10 i odds er greit betalt.

Fredrikstad befinner seg nest nederst i Tippeligaen med 15 poeng (3-4-13). Det er problemer i alle ledd for Østfold-klubben. Fremover på banen har det kun blitt 27 fulltreffere, mens forsvaret i snitt lekker litt i overkant av to mål pr kamp. Fredrikstads fremste angrepsvåpen, Tarik Elyounoussi, ble solgt til Rosenborg for tre uker siden, og hvem som nå skal levere varene er et åpent spørsmål.

Vi skal helt tilbake til 29.juni for å finne sist gang Fredrikstad vant en bortekamp i seriesammenheng (3-1 over Sogndal). På de fem seneste står klubben med 1-0-4 og skrekkelige -10 i målforskjell.

Vi tror Lillestrøm skal ha få problemer med å tukte Fredrikstad på hjemmebane, og samtidig at sifrene kan bli stygge for gjestene. Torstein Helstad havnet i målprotokollen sist, og 2.25 på at ringreven gjentar bedriftene lørdag er grei butikk.

Beste Spill:

Sats på at Lillestrøm vinner til 1.55 i odds

Sats på Over 3.5 scoringer til 2.10 i odds

Sats på Torstein Helstad som målscorer til 2.25 i odds