Tippetips: Hønefoss vs Strømsgodset


Hønefoss 3.50, uavgjort 3.40, Strømsgodset 2.00 (avspark 17.30)

Hjemmelaget tapte 2-3 mot nykommeren Start i sesongdebuten, og mye tyder slik sett på at fjorårets elendige form fortsetter inn i den nye sesongen. Det er ingen overdrivelse å hevde at Leif Gunnar Smeruds mannskap hadde spilt i Adeccoligaen dersom sesongen hadde vart ytterligere et par uker. Ringerikingene endte til slutt på 13.plass – tre små poeng klar av Fredrikstad, som rykket rett ned. For å illustrere klubbens problemer som best vi klarer – Hønefoss har ikke vunnet en eneste kamp siden 29. juli, og fasiten 0-6-8 vitner om et lag som skal få slite for å overleve årets Tippeliga-sesong.

Sesongens første kamp endte som nevnt med tap for Hønefoss. Med 0-3 etter 33 minutters spill, handlet det mest om å komme seg fra Sør Arena med æren noenlunde i behold. Med to reduseringer kunne gjestene likevel så absolutt ha tatt med seg poeng hjem fra Sørlandet. Mats Andre Kaland og  landslagsspiller for Costa Rica, Heiner Mora, sørget for HBKs fulltreffere.

Likevel er det ikke til å komme ifra at Hønefoss ble utspilt i store deler av kampen, noe vi mistenker kan skje ved flere anledninger denne sesongen. Nå venter en av fjorårets store positive overraskelser – Strømsgodset. Alle med følelser for AKA Arena-klubben må krysse fingre og tær for at laget hever seg.

Ronny Deilas mannskap var kanskje det mest imponerende laget i fjor, selv om det ikke holdt helt inn til gull. Inneværende sesong startet oppskriftsmessig med 2-0 over Sandnes Ulf. Godset måtte se serietittelen forsvinne i det fjerne mye takket være varierende resultater på bortebane. At Buskeruds store sønner har kvalitetene i laget til å ta godt med poeng på fremmed gress, er vi uansett ikke i tvil om.

Arsenal har øynene rettet mot Ibrahim, hvis spiller er på utlån fra Manchester City denne sesongen. Så vel Tottenham som Liverpool ryktes også å være interessert i midtbaneeleganten. Han kan meget vel bli viktig i tirsdagens oppgjør, og er tilgjengelig til 19.00 i odds som kampens første målscorer. Strømsgodset har ikke tapt mot Hønefoss i løpet av de seks seneste innbyrdes oppgjør, og tilsvarende kamp endte 1-1 i fjor. En reprise av utfallet er priset til 6.50.

Beste Spill:

Sats på at Strømsgodset scorer i begge omgangene til 3.15 i odds

Sats på Peter Kovacs som kampens første målscorer til 6.25 i odds


Bilde: AKA Arena, ChickenFalls