Tippetips: Hønefoss vs Rosenborg


Hønefoss 4.10, uavgjort 3.50, Rosenborg 1.84

Leif Gunnar Smeruds mannskap kunne feire sesongens andre seier, etter 2-1 over Vålerenga onsdag. Og vi har sett det før; Ringerikingene knep alle poengene på tampen, etter en tett og jevnspilt kamp. Når Hønefoss spiller opp mot sitt beste er de en vanskelig motstander for de fleste lag – især nå som dødballene har begynt å gi uttelling. Laget står ubeseiret på sine fire seneste i seriesammenheng, og tilgjengelig til 4.10 i odds for seier mandag.

Midtbanespiller Mikkel Vendelbo ble tungen på vektskåla mot hovedstadsklubben, da han satte inn sin andre scoring i løpet av like mange kamper. Oddsen på at dansken finner nettmaskene mot Per Joar Hansens RBK er 5.25.

Klubblegenden Frode Lafton har lagt opp siden sist, og stopper dermed på litt over 500 obligatoriske kamper for AKA Arena-klubben. 37-åringens rutine skal ikke undervurderes, og det blir spennende å se hvordan trener Smerud løser forsvarskabalen. Kun fire lag har sluppet inn flere baklengs enn Hønefoss. Dersom hjemmelaget går av banen uten innslupne mål, kan du innkassere 5.25 ganger innsatsen.

Rosenborgs formsvikt fikk sin foreløpige stopp med seieren over Tromsø (2-1). Omleggingen av formasjonen førte til en rekke målsjanser i førsteomgangen, mens tidligere Fredrikstad-yndling Tarik Elyounoussi fikk æren av å sette inn trøndernes andre mål for dagen. Angriperen er priset til 5.75 i odds på å score kampens første mål.

Selv om laget fra Trondheim fortsatt ikke er tilbake til fjorårsformen, har de kvaliteter i laget som er egnet til å skremme enhver motstander. Klubben har kun tapt én av sine fire på fremmed gress denne sesongen, og kan handles til 1.84 for seier.

Perry” foretok en rekke smarte rokeringer i forkant av oppgjøret mot Tromsø. Nigerianske Chibuke og angriperen Nickie Bille Nielsen fikk plass i startelleveren til fordel for Mikkel Diskerud og Borek Dockal Tore Reginussens var på sin side tilbake i RBK-forsvaret.

Gjestene kan vise til en god statistikk mot Hønefoss, selv om vertene på ingen måte er en kasteball. Fire av lagenes fem innbyrdes oppgjør har endt med seier til bortelaget, hvorav Rosenborg har vunnet de to nyligste.

Beste Spill:

Sats på at Rosenborg leder til pause og vinner ved fulltid til 2.75 i odds

Sats på Tarik Elyounoussi som kampens første målscorer til 5.75 i odds