Tippetips, Hønefoss vs Rosenborg


Hønefoss 2.70, uavgjort 3.50, Rosenborg 2.40

 

Begge klubbene er i dårlig form om dagen, selv om gjestene er naturlige favoritter. Rosenborg-trener Jan Jönsson har vært i hardt vær den seneste tiden – grunnet svake resultater, mens veteranspissen Steffen Iversen har gitt ut sin biografi. Begge har således sørget for rikelig med spaltemetere i dagspressen.

 

Hjemmelaget har nå gått 12 kamper uten seier i seriesammenheng, og tapte oppskriftsmessig 0-1 mot seriemester Molde forrige søndag. Ringerikingene kan heller ikke skryte på seg å ha ytt særlig motstand i nevnte oppgjør, og bør være svært glade for at sesongen nå er over.

 

Leif Gunnar Smeruds mannskap er faktisk ikke sikret fortsatt Tippeliga-spill, men ett poeng mot trønderne skal være nok. Det burde være innen rekkevidde ettersom Hønefoss har spilt uavgjort i sine fire seneste på AKA Arena. Klubben har heller ikke tapt mer enn én av sine 10 seneste på eget gress, noe som borger for poeng i sesongavslutningen.

 

Rosenborgs gullambisjoner forsvant i takt med at vinterkulda satte inn i Midt-Norge. 0-1 mot Fredrikstad satte et endelig punktum for de mest luftige titteldrømmene blant seiersvante trøndere. Det skal mer enn en normal porsjon flaks til for at Rosenborg kniper sølvet foran Strømsgodset, så det spørs hvor stor motivasjonen egentlig er i forkant av dette møtet.

 

RBK har tapt tre strake seriekamper (noe som er første gang denne sesongen), og har måtte reise tilbake til Lerkendal uten poeng i tre av de fire seneste bortekampene. Selv om begge klubbene skuer mot en ny sesong, har Hønefoss fremdeles noe å spille for her.

 

Beste Spill:

Sats på uavgjort til 3.50

Sats på over 2.5 scoringer til 1.70


Bilde: AKA Arena, ChickenFalls