Tippetips: Haugesund vs Aalesund


Haugesund 2.15, uavgjort 3.35, Aalesund 3.25

Haugesund overrasket med 2-1 seier over serieleder Strømsgodset sist. Selv om resultatet bør kunne tilføre Araberne sårt tiltrengt selvtillit, får vi håpe at de ikke ”ser bak resultatet”. Gjestene fra Drammen kunne nemlig vise til 20 avslutninger, hvorav seks på mål og 67% ballinnehav. Trepoengeren gjør sitt til at rogalendingene fremdeles er med i kampen om medaljer der de befinner seg på sjetteplass – tre poeng Brann på bronseplassen. Hjemmeseier er priset til 2.15 i odds.

Midtbanespiller Michael Haukås har levert godt spill den siste tiden, og sørget for Haugesunds andre scoring mot Godset. Oddsen på at den forhenværende Bodø/Glimt-spilleren finner nettmaskene er 4.80.

Trener Jostein Grindhaug foretok en rekke endringer i startelleveren i forkant av møtet med Ronny Deilas Strømsgodset. Henrik Johansen, Henrik Kildentoft, Daniel Bamberg og Ugonna Anyora måtte vike til fordel for Pontus Engblom, Trygve Nygaard, Martin Bjørnbak og Kristoffer Haraldseid. Hjemmelaget må klare seg uten Erik Mæland og stjernespissen Christan Gytkjær.

Jan Jönssons gutter står med to strake 2-2 kamper. Aalesund ledet to ganger i oppgjøret mot Sogndal sist, men endte med å søle bort to viktige poeng. Tangotrøyene har ingen grunn til å være fornøyd med resultatet, ettersom de inviterte 10 mann sterke Sogndal tilbake i kampen igjen. Uavgjort søndag er tilgjengelig til 3.35 i odds.

Aalesund mangler en del nøkkelspillere om dagen, og løste i tillegg Jason Morrison fra kontrakten sin etter lengre tids sykdom. Gjestene kladder ofte på fremmed gress, og har ikke vunnet på de fem siste forsøkene (0-1-4).

Selv om vi ikke har hatt nevneverdig tro på Haugesund de siste ukene, bør de om ikke annet klare minst poengdeling søndag. Aaleund vant overbevisende 3-0 tidligere denne sesongen, men det var som kjent hjemme på Color Line Stadion.

Beste Spill:

Sats på Haugesund til 2.15 i odds

Sats på Michael Haukås som målscorer til 4.80 i odds