Tippetips: Brann vs Viking


Brann 2.20, uavgjort 3.25, Viking 3.10

Det er duket for et skikkelig vestlandsderby lørdag kveld. Gjestene har kommet best i gang i innledningen, og befinner seg på en foreløpig tredjeplass med ni poeng (3-0-1). Brann har på sin sitt et ungt og spennende lag, og varierer som forventet i prestasjonene (2-0-2). Laget fra byen mellom de Syv Fjell ligger på syvendeplass.

Brann stilte med samme mannskap som vant mot Molde for to uker siden. Det endte med 0-2 tap mot Lillestrøm. Bergenserne gjorde vel og merke sine saker godt i førsteomgangen på Åråsen, og ikke minst Stephane Badji briljerte på midtbanen. Kun et feilaktig annullert mål gjorde at Brann ikke gikk til pause med ledelse. At Brann leder til pause og vinner ved fulltid er tilgjengelig til 3.80 i odds.

Det er imidlertid hjemme på Brann Stadion at rødtrøyene imponerer. Selv om vi ikke skal legge altfor stor vekt på onsdagens 14-0 seier over Hovding, viste kampen at Branns unggutter vet hvor målet står. Bård Finne (4), Kristoffer Larsen (3), Kjetil Kalve (2) og debutanten Henrik Gjesdal (1) var delaktige i seieren. Hele 13 av 14 scoringer var signert lokale spillere. De med hjertet i brann har trolig mye å glede seg til i årene som kommer.

Viking foretok på sin side én rokering i forkant av 1-0 seieren mot Odd. Trond Olsen fikk tillit til fordel for King Osei Gyan. Sistnevnte er derimot et bedre alternativ på bortebane, sett i lys av ghaneserens defensive kvaliteter. Det synes på det rene at Rune Almenning Jarstein forsvinner til tyske Fortuna Düsseldorf i sommer. Det blir således spennende å se om trener Kjell Jonevret likevel velger å benytte Tippeligaens kanskje beste målvakt inntil han forsvinner. At Viking ikke slipper inn mål er priset til 3.90 i odds.

I likhet med lørdagens hjemmelag vant Viking sin NM-kamp med greie sifre (4-0 vs Vaulen). Siddisene har sikret seg tre ettmålsseiere hittil (2-1, 1-0 og 1-0), og det er Veton Berisha som er den ledende offensive drivkraften i laget. Oddsen på at Valons lillebror skriver seg inn i målprotokollen er 3.15.

Selv om de fleste med moderate norske geografikunnskaper vet at det skiller snaue fire timer bilkjøring mellom Bergen og Stavanger, regnes dette som er lokaloppgjør. Da skal det normalt bli jevnspilt. Vi mener pengene bør plasseres på uavgjort (3.25) og at begge lagene finner nettmaskene (1.60).

Beste Spill:

Sats på uavgjort til 3.25 i odds

Sats på at begge lagene scorer til 1.60 i odds