Tippetips: Brann vs Rosenborg


Brann 2.50, uavgjort 3.40, Rosenborg 2.65

Kampen i Bergen er selve rosinen i Tippeliga-pølsa denne søndagen. Brann på hjemme – og bortebane er to helt forskjellige ting. Rødtrøyene kan nemlig vise til rent rulleblad foran egne fans denne sesongen: 8-0-0. Nå møter de imidlertid selveste serielederen Rosenborg, som har habile 4-2-1 på fremmed gress. Hjemmeseier er priset til 2.50 i odds.

Terje Skarsfjords gutter befinner seg på fjerdeplass i serien, men kan klatre forbi Aalesund med full pott søndag. Årsaken til at Brann snuser på medaljer, ligger naturlig nok å finne i den allerede nevnte hjemmestatistikken. Uavgjort mot Hønefoss (1-1) og Start (3-3) er kanskje en indikasjon på at poengene snart begynner å trille inn også på bortebane? Amin Askar og stjerneskuddet Bård Finne har begge vært solide bidragsytere med sine fem fulltreffere hver, og tilgjengelig til 3.30 og 2.90 i odds som målscorere.

Snipp-snapp-snute, så var Rosenborgs Europa League-eventyr ute. 1-2 sammenlagt mot skotske St Johnstone er ikke egnet til å skremme noen. Så da får trønderne trøste seg med at de i det minste topper Tippeligaen etter 3-2 mot nedrykkskandidaten Odd. Per Joar Hansen kan i tillegg glede seg over at Chibuike og Dockal er tilbake til møtet mot Brann.

Dockal og Daniel Berntsen fikk tillit på midtbanen mot Odd. Berntsen noterte seg for sin første RBK-scoring, mens tsjekkeren beviste at han er tilbake i form ved å skrive seg inn i målprotokollen. Trener Hansen har et luksusproblem når han skal komponere angrepsrekka. John Chibuike fant nettmaskene mot telemarkingene, mens danske Nicki Bille (fem mål) er tilbake etter skade. Som om ikke dét var nok: Alexander Søderlund kan få sin Rosenborg-debut etter overgangen fra Haugesund. Sistnevnte kan handles til 3.20 i odds som målscorer.

Seriens beste hjemmelag møter Tippeligaens beste bortelag. Rosenborg vant enkelt 4-0 mot Brann i det omvendte møtet på Lerkendal, men dette er en klassiker av en fotballkamp. Gjestene kan like fullt skilte med divisjonens beste spillerstall. Vi holder derfor en liten knapp på Trondheim-laget.

Beste Odds:

Sats på Rosenborg til 2.65 i odds

Sats på Over 3.5 scoringer til 2.50 i odds