Tippetips: Brann vs Aalesund


Brann 2.10, uavgjort 3.35, Aalesund 3.35

Dersom Brann begynner å plukke et par poeng på bortebane, kan denne sesongen kjapt ende med medaljer. Hjemme i Bergen står nemlig Terje Skarsfjord menn med fem strake seire. Målforskjellen er det heller ikke noe å utsette på: 10-1. At Brann vinner uten å slippe inn baklengs er priset til 4.00 i odds.

Hjemmelaget har fått frem en rekke unge, spennende spillere. Man skjønner at klubben har vært igjennom et generasjonsskifte, når evigunge Erik Huseklepp plutselig er en av troppens eldste med sine 29 år. Siden sommeren 2010 har Skarsfjord gitt 13 unggutter sin Brann-debut, hvorav ni i Tippeliga-sammenheng. 

19-åringen Henrik Gjesdal fikk sin andre kamp for bergenserne mot Strømsgodset, mens midtbanespiller Hassan El Fakiri var tilbake i forsvaret på bekostning av Edrin Demir. Tomas Sokolowski tok på sin side plass på midtbanen etter fulltrefferen mot Start, og Fredrik Haugen skjøv Fredrik Norkvelle ut av startoppstillingen. Haugen har tegnet seg for én scoring denne sesongen, og kan handles til 3.90 i odds på nytt nettsus torsdag

Brann må klare seg uten Markus Jonsson og Simen Wangberg til oppgjøret mot Aalesund.

Aalesund klatret opp på andreplass med kalasseieren over Lillestrøm. 7-1 er imponerende på papiret, men gjestene fra Romerike gjorde jobben i overkant lett for laget fra Sunnmøre. Selvtilliten som Jan Jönssons mannskap tar med seg fra sist kamp er uansett ubetalelig. Aalesund-seier er tilgjengelig til 3.35 i odds.

Abderrazak Hamed-Allah noterte seg for hat-trick i oppgjøret mot Lillestrøm. Aalesunds rekordsignering står dermed bokført med fire scoringer denne sesongen (3.25), i likhet med klubbkollegene Leke James (3.35) og Michael Barrantes (3.45). Seieren mot de gulkledde var faktisk Aalesunds fjerde kamp hvor de har scoret fire mål eller mer denne sesongen.

Trener Jan Jönsson må plukke startelleveren uten å kunne ta Peter Orry Larsen i betraktning, mens Daniel Arnefjord, Tremaine Stewart og Jo Nymo Matland er navn med spørsmålstegn bak.

Brann gjorde av med Aalesund på hjemmebane i fjorårets tilsvarende oppgjør. Gjestene har faktisk ikke vunnet i Bergen siden 2008.

Beste Spill:

Sats på Brann til 2.10 i odds

Sats på Over 3.5 scoringer til 2.55 i odds