Tippetips, Aalesund vs Vålerenga


Aalesund 2.00, uavgjort 3.45, Vålerenga 3.50

Aalesund ble før sesongen spådd å kunne være med helt i toppsjiktet. En foreløpig 10.plass forteller oss at sesongen ikke har gått helt som planlagt. Laget fra Jugendbyen står uten seier på sine fire seneste (0-1-3), hvorav tre er knepne ettmålstap. Serieform til side, Kjetil Rekdal har garantert planene klare når hans gamle arbeidsgiver Vålerenga kommer på besøk søndag.

Aalesund hadde en utrolig hjemmestatistikk for inntil et par uker siden. For all del; statistikken står seg fremdeles godt i sammenligning med de fleste, men klubbens to tap har kommet i løpet av de tre ferskeste på eget gress. 0-1 mot erkerivalen Molde og 1-2 mot dumpekandidaten Lillestrøm er garantert en spore til innsats. Det skal legges til at Rekdal har vært uheldig med tanke på skader. Stallen er ikke stor nok når førstelagsspillere mangler eller når nøkkelspillere ikke har dagen.

Martin Andresens ”prosjekt” ble offisielt skrinlagt denne uken, da det ble klart at den tidligere Wimbledon og Brann-spilleren ikke er trener i VIF etter inneværende sesong. Han skal imidlertid lede laget ut sesongen, og på bortebane er det lite å kritisere ham for. Oslo-klubben er nemlig divisjonens nest beste på fremmed gress med 5-1-6 totalt. Etter juling mot Haugesund, Molde og Rosenborg, ble det endelig tre poeng på Fredrikstad Stadion i forrige bortekamp (2-1).

Vålerengas serieform er i det hele tatt på vei opp. Kun ett tap på de fem seneste er fasiten. 1-1 mot gullkandidaten Strømsgodset var godkjent i en kamp hvor lagene eide én omgang hver.

Dette er slett ingen enkel kamp å spå utfallet av. Gjestene spiller ”aldri” uavgjort på bortebane, så dette burde bli ”enten eller”.

Beste spill

Sats på 1-0 og 0-1 til 9.25 og 14.00 i odds

Sats på under 1.5 scoringer til 4.20 i odds