Tippetips: Aalesund vs Tromsø


Aalesund 1.90, uavgjort 3.45, Tromsø 3.75

Ordene ”serieleder” og ”Aalesund” benyttes sjelden i samme setning. Etter fire strake seiere i sesonginnledningen er det kanskje en kombinasjon vi bør bli fortrolig med først som sist. Jan Jönssons gutter møter Tromsø (1-2-1) søndag, og er priset til 1.90 på ny seier.

Aalesunds rekordkjøp – Abderrazak Hamdallah – fikk tillit fra start i Demar Phillips’ fravær i 2-0 seieren mot Sarpsborg. Den marokanske angriperen har begynt tilbakebetaling av overgangssummen på 7.4 millioner, og noterte seg for sin første scoring i Tango-trøya. Angrepskollega Leke James tegnet seg for sitt andre mål på like mange kamper, mot Østfolds eneste representant i Tippeligaen. Sarpsborg har skapt problemer for en rekke klubber allerede denne sesongen (Lillestrøm, Viking og Strømsgodset), så seieren skal ikke undervurderes.

3. Divisjonslaget Larsnes/Gursken ikke skal være en målestokk for Aalesund. 5-0 seieren var likevel en grei gjennomkjøring, og verdt å merke seg er at Abderrazak Hamdallah skrev seg inn i målprotokollen tre ganger. At den tidligere Olympique Safi-spilleren scorer kampens første mål er tilgjengelig til 6.00 i odds.

Tromsø er en middelhavsfarer fire kamper inn i sesongen, og vi mener ”Gutan” ikke oser samme kvalitet som i fjoråret. Klubben er normalt bankers hjemme på Alfheim, men snublet mot 0-1 Sandnes Ulf forrige helg. Laget reiste seg mot moderat motstand i form av Kirkenes (7-1) i NM-oppgjøret onsdag. Aleksandar Prijovic har sløst kraftig med målsjansene i de foregående kampene, men fant nettmaskene to ganger mot Kjetil Rists Kirkenes IF. 22-åringen, for tiden på utlån fra sveitsiske Sion, gir 4.60 ganger pengene tilbake dersom han scorer.

Sett i lys av Aalesunds hjemmestatistikk og Tromsøs famlende sesongstart er 3.75 for borteseier snaut priset. Agnar Christensens mannskap har heller ikke maktet å holde buret rent i noen av sine kamper hittil. At begge lagene scorer omsettes til 1.67 i odds.

Beste Spill:

Sats på at Aalesund vinner til 1.90 i odds

Sats på Aderrazak Hamdallah som målscorer til 2.50 i odds