Tippetips: Aalesund vs Sogndal


Aalesund 1.58, uavgjort 4.00, Sogndal 5.25

Det hevdes at hjemmelaget har behov for nye spillere. Måten klubben foreløpig har løst spillermangelen på: Signere den gamle Aalesund-kjenningen Torbjørn Lie og å hente Faisal Dahir på prøvespill. Problemet er bare at midtstopper Lie ikke blir klar for sunnmøringene før i januar, mens 19-åringen Dahir for det meste har spilt 6., 4., og 3. Divisjonsfotball med Lyn. Da er det Zakari Hamza som trolig kan tilføre Tangotrøyene noe umiddelbart. Ghaneseren anses som erstatter for langtidsskadede Jason Morrison, og har vist seg frem siden 11. juni. 

Jan Jönssons gutter skulle strengt tatt kommet seg fra Kristiansand med full pott, etter å ha ledet 2-0 ved pause. I stedet var Mons Ivar Mjeldes Start nær ved å sette inn sitt tredje for dagen. Poengdeling på bortebane var likevel en opptur for et Aalesund-lag som stod med fire strake tap på fremmed gress (2-1-4 totalt). Hjemme på Color Line Stadion er fasiten naturlig nok en ganske annen. Aalesund har faktisk ikke tapt en eneste kamp i sin egen storstue denne sesongen (5-2-0). Hjemmeseier er tilgjengelig til 1.58 i odds.

Aalesund var nødt til å foreta rokeringer i forkant av turen til Sørlandet forrige uke. Abderrazak Hamdallah tok plass i midtbanespiller Michael Barrantes’ sted. Sisnevnte er ikke tilgjengelig grunnet CONCACAF Gold Cup-spill for Costa Rica.

Aalesund bør på ingen måte innkassere poengene før kampen er spilt. Sogndal har nemlig klatret opp på sjetteplass (!) på tabellen, og står bokført med fire strake kamper uten tap (2-2-0). Jonas Olssons gutter har til alt overmål kun ruslet av banen som tapende part én gang siden 5. mai (4-3-1). Slikt lukter det alt annet enn nedrykk av. Laget fra Fruktbygda har vunnet sine to siste på bortebane – mot Haugesund og Sandnes Ulf. Oddsen på at Sogndal tar tre-på-rad er 5.25.

Aalesunds dominans på hjemmebane gjør at denne kampen normalt skal ende med en solid H. Selv om Aalesund aldri har tapt mot Sogndal, har de tre nyligste endt med uavgjort (4.00).

Beste Spill

Sats på Uavgjort til 4.00 i odds

Sats på at 1/X i markedet Pause/Slutt til 16.00 i odds