Tippetips, Aalesund vs Sandnes Ulf


Aalesund 2.55, uavgjort 3.50, Sandnes Ulf 2.55


Kjetil Rekdals Aalesund befinner seg på niendeplass i Tippeligaen, men risikerer å havne helt nede på 11. plass dersom de taper mot gjestene fra Rogaland søndag. Vertene står med 1-3-1 på sine fem siste i seriesammenheng, og har snublet overraskende ofte hjemme på Color Line nylig. Fra å være bunnsolide på eget gress, har Aalesund tapt både mot Molde (0-1) og Lillestrøm (1-2) i senere tid, i tillegg til å spille uavgjort (2-2) mot Haugesund i forrige hjemmekamp.


Aalesund fikk god gammeldags juling mot Odd Grenland i forrige serierunde (0-3). Samtlige av motstanderens veteraner tegnet seg for scoringer; Simen Brenne (31), Frode Johnsen (38) og Morten Fevang (37). Dette er sesongens siste kamp for oransjetrøyene, og de regjerende cup-mesterne er garantert lystne på å avslutte med stil.


Klubben sliter fremdeles med en rekke skader. Adam Sellami Honningsvåg, Christian Myklebust, Ygg Wembangomo og Ole Christian Rørvik er alle navn med spørsmålstegn foran. Lagets nøkkelspiller – Demar Phillips – rekker trolig ikke søndagens serieavslutning etter å ha pådratt seg en skade under landslagsspill for Jamaica. Kaptein Daniel Arnefjord blir heller ikke å finne på banen før neste sesong, mens forsvarer Enar Jääger er suspendert.


Gjestene Sandnes Ulf kan vise til 3-1-1 på sine fem seneste, etter at de overraskende slo årets gullkandidat Strømsgodset 2-1 i forrige kamp. Asle Andersens gutter har i tur og orden gjort av med Godset, Tromsø og Fredrikstad den seneste tiden. Klubben har dermed tatt steget bort fra nedrykksplass til kvalifisering.


Laget er slett ikke sikret verken ny kontrakt eller kvalifiseringsspill mot Ull/Kisa fra Adeccoligaen. Både Sogndal og Fredrikstad møter motstandere som ikke har noe å spille for i den siste serierunden, noe som gjør at Ulvene må få med seg poeng fra Sunnmøre.


Beste Spill:

Sats på at begge lagene scorer til 1.50

Sats på uavgjort til 3.50

Bilde: Color Line Stadion, Molde20