Tippetips: Aalesund vs Lillestrøm


Aalesund 1.72, uavgjort 3.60, Lillestrøm 4.70

Jan Jönssons gutter fikk smake Moldes vrede i 1-4 tapet på Aker Stadion sist. For all del; det var nødt til å snu før eller senere for Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Måten laget fra Jugendbyen tapte på, bør uansett ha vært et tankekors for så vel treneren som spillerne selv. Hjemmelaget stod med fire strake seiere i serieinnledningen, men har ikke bokført tre poeng siden 2-0 seieren mot Sarpsborg i Østfold 14. april. Oddsen på at Aalesund vinner mot Lillestrøm er 1.72.

Midtbanespiller Demar Phillips var endelig tilbake før oppgjøret mot Molde, men maktet ikke forhindre det kraftige tapet for erkerivalen. Dersom jamaicaneren finner tilbake til formen er han en viktig spiller for sunnmøringene. Midtbanespilleren har tegnet seg for én scoring inneværende sesong, og priset til 3.90 i odds for nettkjenning mot mandag.

Aalesund må klare seg uten Peter Orry Larsen, mens Jo Nymo Matland, Daniel Arnefjord og Tremaine Stweart er tvilsomme.

Lillestrøm kjempet seg tilbake til uavgjort fra 0-2 hjemme mot Sogndal. Romerikingene var til alt overmål avhengige av et høyst tvilsomt straffespark for å sikre poengdelingen. Kanarifuglene var blant Tippeligaens beste bortelag i fjorårssesongen, og har allerede vunnet mot Molde (2-1) og tapt knepent for Strømsgodset i Drammen (0-1). Seier til Magnus Haglunds menn betaler 4.70 ganger innsatsen tilbake.

”Mjøsas Beckham”, Petter Vaagan Moen, har vært LSKs fremste angrepsvåpen denne sesongen. Den forhenværende Brann – og QPR-spilleren har skrevet seg inn i målprotokollen seks ganger i løpet av åtte kamper, men står over grunnet tre gule kort. Spissveteranen Thorstein Helstad har bidratt med tre mål i årets sesong. 36-åringen er priset til 3.60 i odds på scoring mot Aalesund.

Fredrik Stoor var ikke i stratelleveren mot Sogndal, og laget fra Flisbyen sliter stort med forsvarsspillet. Svensken er fortsatt et navn med spørsmålstegn foran – likeså med klubbkollegene Erling Knustzon, Stian Ringstad og kapteinen Frode Kippe

Lillestrøm vant fjorårets tilsvarende oppgjør 2-1 (30.00) etter scoringer av Bjørn Helge Riise og Mathis Bolly. Førstnevnte har ikke funnet motstanderens nett en eneste gang på åtte kamper, mens Bolly forsvant til tyske Fortuna Düsseldorf i januar. Da er det kanskje bedre å satse på Aalesund; som tross alt har vunnet seks av de åtte nyligste innbyrdes (6-0-2) på Color Line Stadion.

Beste Spill:

Sats på Aalesund til 1.72 i odds

Sats på over 2.5 scoringer til 1.75 i odds