Tippetips: Aalesund vs Hønefoss


Aalesund 1.50, uavgjort 3.90, Hønefoss 6.25

Aalesund står med to strake seiere i serieinnledningen, og gode 4:0 i målforskjell. Selv om 1-0 mot en av divisjonens dumpekandidater kanskje ikke er oppsiktsvekkende godt, er det nettopp slike kamper som må vinnes dersom Jan Jönsons mannskap skal henge med i toppen. Å vinne på fremmed gress var Aalesunds store problem i fjorårssesongen. 1-6-8 var fasiten da sesongen var unnagjort, og kun lagets sterke hjemmestatistikk (8-5-2) gjorde at det ikke ble snakk om nedrykkskamp for daværende trener Kjetil Rekdal.

Selv om oransjetrøyene har stilt med samme mannskap i sine to første kamper, kan vi raskt få se mer til klubbens rekordkjøp – Abderrazak Hamdallah. Midtbanespiller Tremaine Stewart har startet sesongen forbilledlig, og ble dagens store helt med kampens eneste mål mot Sandnes. 

Hønefoss’ ambisjoner om en brukbar sesong er tuftet på organisering og et godt forsvarsspill. Lagets kreative spill hviler i all hovedsak på finske Riku Riski. Sistnevnte både skaffet – og konverterte – et straffespark mot Strømsgodset tirsdag. Inneværende uke har laget sikret seg 26-åringen Alexander Mathisen, hvis spiller har en fortid fra både søndagens motstander, Vålerenga og belgiske Lierse.

Laget fra Ringerike trøblet ofte på eget gress i fjorårssesongen, men var vitterlig heller ikke enkle å slå (4-8-3). Seieren over Godset bærer kanskje bud om en bedre sesong? Da må Leif Gunnar Smeruds menn bedre borteformen fra i fjor (3-4-8).

Beste Spill:

Sats på Michael Barrantes som kampens første målscorer til 5.75 i odds

Sats på Aalesund leder til pause til 2.05 i odds