Tippeligaen, Tippetips: Viking vs Odd


Viking 1.70, Uavgjort 3.75, Odd 4.80

Viking kan klatre forbi regjerende seriemester Strømsgodset – og opp i rygg på ligaleder Molde – med full pott mandag. Og de som ikke nevnte Viking som en av gullkandidatene i årets Tippeliga, kan dermed belage seg på skammekrok når vi leser november av kalenderen. Vi vet; det er lenge igjen av sesongen.

Men, Viking står ubeseiret seks kamper ut i sesongen (4-2-0), og har vært bunnsolide bakover på banen – fire av seks kamper uten baklengs – har en midtbane som bidrar med scoringer (6) og muligens en toppscorer i Jon Dadi Bödvarsson. Islendingen står med tre fulltreffere og to målgivende så langt. Oddsen på at han finner nettmaskene mot gjestene fra Telemark er 2.60.

Skienslaget Odd henger overraskende godt med tidlig i sesongen. Hvittrøyene fra Telemark pleier som regel ikke å starte poengplukkingen før godt etter sommerferien. Har slått Molde (2-1), og samtidig tatt tre poeng mot både Stabæk og Sarpsborg 08. Målbonanza blir det imidlertid sjelden når Oddrane er i aksjon. Laget har ikke scoret mer enn to mål i noen av sine seriekamper hittil. Oddsen på at bortelaget scorer i begge omgangene er 6.00.

Jone Samuelsen  er Odds toppscorer med tre fulltreffere. Sammen med superveteranen Frode Johnsen (2) og Elba Rashani (2) er det klubbens eneste målscorere denne sesongen. 40-åringen Johnsen – fjorårets toppscorer i Tippeligaen – er priset til 8.00 i odds som første målscorer.

Iløpet av de fire seneste innbyrdes har Viking gått seirende ut ved tre anledninger, mens den siste endte 1-1. Trener Jonevret har fått skikkelig dreis på Siddisene, og det lukter kontroll når de er i aksjon.

Beste Spill:

Sats på at Viking vinner uten å slippe inn baklengs til 2.80 i odds

Sats på 2-0 til 8.50 i odds