Tippeligaen, Tippetips: Strømsgodset vs Lillestrøm


Strømsgodset 1.60, Uavgjort 3.80, Lillestrøm 5.70

Det er to lag med motsatte formkurver som møtes på Marienlyst søndag. Hjemmelaget stod med tre strake tap før 4-0 seieren over Bodø/Glimt den 20. september, mens 1-1-4 var fasiten på de seks foregående. Drammens-klubben kan skilte med to seiere på sine tre nyligste (2-1-0), og er således med i kampen om bronse. Rosenborg befinner seg fire poeng foran David Nielsens gutter.

Strømsgodset spilte 0-0 mot Sarpsborg i forrige kamp, hvor blåtrøyene ikke maktet å bryte ned østfoldingenes kompakte forsvar. Norges nye kjæledegge – Martin Ødegaard var i aksjon, uten at han maktet å sette sitt preg på kampen.

Trener Nielsen har angriperen Marvin Ogunjimi tilbake, noe som betyr at vertene er fulltallige.

Gjestene var sist i aksjon mot Rosenborg (0-2), og tapte med samme sifre i borteoppgjøret mot Stabæk i den foregående kampen. Etter åtte strake kamper uten tap (4-4-0) virker det som om Lillestrøms medaljejakt har sporet av. En rekke av ”fuglas” nøkkelspillere forsvinner etter inneværende sesong, og selv trener Magnus Haglund reiser etter sesongslutt. Hvordan står det til med romerikingenes motivasjon?

Kanarifuglene har kun vunnet tre ganger på fremmed gress denne sesongen, mens de to ferskeste har endt med tap - 2-3 og 0-2 mot Molde og Stabæk henholdsvis. Lillestrøm vant imidlertid hjemmemøtet mot Godset med sifrene 3-0, etter scoringer signert Knudtzson, Fofana og Høiland.

Trener Magnus Haglund må klare seg uten Stian Ringstad resten av sesongen, mens Johan Andersson er suspendert.

Vurdering:

Strømsgodset har trøblet lenge etter at Ronny Deila forsvant til Celtic. Trener Nielsen ønsker en større grad av ballbesittelse, noe som har gått på bekostning av angrepsspillet. Lillestrøm opplever den beste sesongen under ledelse av svenske Haglund. Treneren har imidlertid uttalt at han forsvinner tilbake til moderlandet etter sesongslutt. Nå som overlevelse i Tippeligaen atter er i boks har lufta kanskje allerede gått ut av Kanari-ballongen.

Beste Spill:

Sats på at Strømsgodset vinner til 1.60 i odds

Sats på 3-1 til 12.50 i odds