Tippeligaen, Tippetips: Start vs Haugesund


Start 2.05, Uavgjort 3.40, Haugesund 3.55

Start hang lenge med på notene i sesongpremieren mot Strømsgodset. Men, så var det dette med Marienlyst og Godsets status som ubeseiret siden 16. juni 2011. Kantspiller Ernest Asante var sørlendingenes beste med to fulltreffere, mens Solomon Owello gjorde sine saker meget godt sentralt på midtbanen.

Start tok ledelsen to ganger i Drammen, men måtte gi tapt 2-4 mot den regjerende seriemesteren. Og nettopp en styrking av de bakre rekker har vært hovedprioritet for trener Mons Ivar Mjelde.

Markus Berger kastes rett inn på laget, og utgjør stopperduoen sammen med Bismark Acosta mot Hauguesund. Den 29 år gamle østerrikeren har allerede rukket å imponere sine lagkamerater på trening.

Haugesund fikk med seg ett poeng fra sesongens første kamp etter 1-1 mot Lillestrøm. Fjorårets bronsevinner var på ingen måte overbevisende, og våknet egentlig ikke før Stian Ringstad satte inn Kanarifuglenes 1-0 mål. Dansken Christian Gytkjær var selvsagt mannen som reddet uavgjort for Araberne. 23 åringen tegnet seg for 11 scoringer i fjorårssesongen, mens han leverte åtte fulltreffere for Sandnes Ulf i 2012.

Lagnyheter:

Markus Berger ble raskt hentet inn da Jesper Mathisen pådro seg en kneskade. Sistnevnte er ute av spill i tre uker.

Gytkjær har vært et navn med store spørsmålstegn bak, men har trent alternativt siden han fikk fjernet væske fra hælen torsdag. Gytkjær meldes klar til spill søndag, noe som naturlig nok er godt nytt for hvittrøyene.

Vurdering:

Seks av årets 11 Tippeliga-kamper har endt med poengdeling. På alle måter et mulig utfall på Sør Arena også. Det sikreste er imidlertid Over 2.5 scoringer til 1.77 i odds. For den noe mer dristige er sikkert Over 3.5 mål til 3.00 i odds høyaktuelt.

Beste Spill:

Sats på Christian Gytkjær som målscorer til 3.45 i odds

Sats på Over 2.5 scoringer til 1.77 i odds