Tippeligaen, Tippetips: Stabæk vs Vålerenga


Stabæk 2.75, Uavgjort 3.45, Vålerenga 2.45

Hva har skjedd med Stabæk? Vi som trodde Bob Bradleys gutter skulle bli sesongens store overraskelse – med positivt fortegn. Nå er for all del ikke sesongen eldre enn seks kamper, men har tapt to av sine tre seneste i seriesammenheng. Faktisk har fire av Stabæks seks kamper denne sesongen endt med 2-1 til et av lagene. Oddsen på at hjemmelaget vinner med samme sifre mandag er 10.00.

Offensivt har ikke Stabæk særlig mange strenger å spille på. Desto mer gledelig at spilleren det har knyttet seg store forventninger til – Franck Boli – virker å ha slått igjennom for alvor. Fire mål på seks kamper er på alle måter habilt, og ivorianeren kan handles til 6.50 i odds som første målscorer.

Trener Bradley må klare seg uten angriper Craig Henderson.

Etter 3-0 seieren over regjerende seriemester Strømsgodset, er det vel de færreste VIF-supportere som tror på annet enn full pott mot de nyopprykkede bæringene. Sannheten er likevel at Enga på eget gress (3-0-0) og på bortebane (0-1-2) er som natt og dag. Kjetil Rekdals gutter trives best når de får operere uten press. Kan Stabæk finne tilbake til angrepsrytmen fra serieåpningen, skal gjestene få det vrient på Nadderud.

Vålerenga har i likhet med vertene en spiss som leverer varene på topp. Vidar Örn Kjartansson har funnet nettmaskene seks ganger denne sesongen, mens forsvarer Rasmus Lindkvist også har vist seg som en målfarlig herremann med sine tre fulltreffere. Oslo-klubbens anstrengte økonomi er veldokumentert og mye omtalt. Således spørs det hvor lenge eksempelvis Kjartansson blir værende i hovedstaden dersom nåværende form holder seg.

Kjetil Rekdal må plukke startelleveren uten å ha Lars Hirschfeld tilgjengelig. Det er samtidig spørsmålstegn knyttet til forsvarsspilleren Nicolai Høgh.

Ettersom Stabæk tilbragte fjorårssesongen på nest øverste nivå, skal vi tilbake til 2012 for å finne sist disse lagene møttes. Både Stabæk og VIF vant sine respektive bortekamper den sesongen. Dette blir jevnt – Vålerengas flotte 3-0 seier over Godset til tross.

Beste Spill:

Sats på Uavgjort til 3.45 i odds

Sats på at begge lagene scorer til 1.50 i odds