Tippeligaen, Tippetips: Stabæk vs Molde


Stabæk 3.85, Uavgjort 3.50, Molde 1.93

De som trodde at Stabæk var ferdige med årets sesong etter 3-0 seieren over Sogndal i seriepremieren, tok skammelig feil. Nadderud-klubben gikk nemlig hen og vant 2-1 mot selveste Brann i forrige serierunde.

Mye kan tyde på at trener Bob Bradley har et aldri så lite overraskelseslag på gang. Mange forhåpninger har vært knyttet til Franck Boli et par sesonger allerede, men virker å ha slått ut i full blomst. Ivorianeren sørget for begge scoringene i Bergen, og har til alt overmål én målgivende. Det betyr at 20-åringen har vært innblandet i mesteparten av bæringene har foretatt seg offensivt.

Det var ikke kun Boli som markerte seg mot de selverklærte gullkandidatene Brann; Målvakten Mande fant frem redninger fra øverste hylle, mens Pablo Fontanello gjorde sine saker meget godt i debuten.

Stabæk må trolig klare seg uten midtstopper Jørgen Hammer.

Molde gjorde av med Vålerenga i sesongpremieren med sifrene 2-0. I forrige runde kom derimot Tor Ole Skullerud & Co ned på jorda igjen med 1-2 tapet mot Odd. Vegard Forren sørget for romsdalingenes fulltreffere i seieren over Kjetil Rekdals VIF, mens superveteranen satte inn ledermålet mot Skienslaget Odds.

I sistnevnte kamp var det imidlertid ingen av angrepsspillerne som hadde grunn til å skrive innsatsen i gullskrift i minneboka. Snarere var det Molde-forsvaret som viste seg fra solskinnssiden.

Espen Bugge Pettersen er ute i lang tid fremover, mens heller ikke Eirik Hestad blir å se i aksjon søndag.

Vurdering:

Vi har ikke noe behov for å snakke ned Stabæks prestasjoner. Vi tror bare at Molde er bedre. Og dersom Stabæk-forsvaret slipper motstanderen til like mange sjanser som de gjorde mot Brann, bør Sigurdarson og Gulbrandsen få gode arbeidsbetingelser.

Beste Spill:

Sats på at Molde vinner uten å slippe inn baklengs til 3.90 i odds

Sats på 0-2 til 11.00 i odds