Tippeligaen, Tippetips: Rosenborg vs Stabæk


Rosenborg 1.30, Uavgjort 5.50, Stabæk 8.50

Mye har handlet om urokråka Bille Nielsen den siste tiden. Det ryktes at dansken er misfornøyd med begrenset spilletid, selv om hovedpersonen selv avviser at han ønsker seg bort. All støyen rundt angriperen er kanskje noe Per Joar Hansen er misfornøyd med offisielt. Sannheten er likevel at Nielsens sprell stjeler spalteplass - og dekke til en viss grad over Rosenborgs varierende serieform.

RBK står med 2-1-1 hjemme på Lerkendal denne sesongen, og ligger allerede fire poeng serieleder Molde. Motstandere som Stabæk må dermed slås dersom det skal bli edelt metall i Trondheim denne sesongen. 

Selv om trønderne slo tabelljumbo Sandnes Ulf 2-0 i Rogaland sist, endte det med 0-2 hjemme for gullkandidat Molde i den foregående kampen. Spørsmålet er om RBK er i ferd med å finne tilbake til godformen igjen. Med seiere kommer naturlig nok også selvtillit. 

Rosenborgs beste spiller mot Sandnes var den forhenværende Hønefoss-spilleren Riku Riski. Finnen, fikk sin første kamp sentralt på midtbanen og dominerte fullstendig med hurtighet og utholdenhet. Risku var sentral i begge av laget scoringer, og noterte seg for målgivende i forbindelse med Tobias Mikkelsens 2-0 scoring. 

Det er spørsmålstegn ved navnene til Christian Gamboa og Pål Andre Helland. 

Etter to strake tap - 1-2 mot Sandnes Ulf og 0-3 mot Vålerenga - var bæringene tilbake på vinnersporet med 3-2 over Sarpsborg sist. Stabæk beviste nok en gang at det er offensivt de har mest å fare med. 3-0 ved pause kunne kjapt endt med poengtap.

Det skal imidlertid mer til enn 10 minutter med glimrende spill mot Rosenborg (hvis gjestene ikke scorer tre mål som mot Sarpsborg). Forsvarer Jørgen Hammer gjorde skadecomeback mot østfoldningene (fire minutter), mens Tomasz Sokolovski fikk sin andre kamp for sesongen.

Trener Bradley må klare seg uten suspenderte Pablo Fontanello, mens Craig Henderson fremdeles er tvilsom. 

Vurdering:

Disse lagene møttes ikke i fjorårssesongen, ettersom Stabæk hadde et hvileskjær i 1. Divisjon. Tilbake i 2012-sesongen gikk derimot RBK seirende ut i begge kampene. Selv om Stabæk riktignok vant treningskampen i forkant av sesongen (3-2) er det grunn til å stille store spørsmålstegn ved Stabæk-forsvaret. 

Beste Spill:

Sats på at begge lagene scorer til 1.75 i odds

Sats på Over 3.5 scoringer til 2.12 i odds